Працівники лікарні отримали заборговану заробітну плату


Працівники лікарні отримали заборговану заробітну плату

На одному з комунальних підприємств Дніпропетровщини працівники лікарні протягом тривалого часу не отримували заробітну плату. Керівництво підприємства пояснювало це тим, що кошти для виплати заробітної плати відсутні.

Через кілька місяців для захисту своїх трудових прав працівники лікарні вирішили звернутись до Держпраці, адже обіцяних коштів так і не отримали.

Читайте також: Чи можлива доплата, якщо умови праці віднесено до допустимих?

Інспектори Управління інспекційної діяльності у Дніпропетровській області провели  позаплановий захід контролю з питань оплати праці в частині дотримання строків та першочерговості виплати заробітної плати.

Під час перевірки було підтверджено факт невиплати заробітної плати визначеної трудовим договором, керівнику підприємства винесено припис про усунення виявлених порушень законодавства про працю.

Читайте також: За роботу в шкідливих та важких умовах праці передбачена доплата

Керівник підприємства, на виконання припису інспекторів, вжив вичерпних заходів щодо своєчасної виплати заробітної плати та провів повний розрахунок з працівниками.

Так, вчасна робота інспекторів праці допомогла працівникам відновити трудові права, а роботодавцю – не допускати порушень законодавства про працю відносно своїх працівників.

Читайте також:

Джерело: Управління Держпраці

Засоби індивідуального захисту

Матеріали до теми


Охорона праці молодих працівників: тривалість робочого часу
Соціальні гарантії в трудових відносинах для молодих працівників щодо тривалості робочого часу і оплати праці Відповідно до статті 187 Кодексу ...
Ринковий нагляд: інформаційно-роз’яснювальна робота серед користувачів (споживачів) нехарчової продукції
Головний державний інспектор відділу ринкового нагляду провела онлайн-заходи у вигляді інформаційно-роз’яснювальної роботи з деякими суб’єктами господарювання для підвищення обізнаності споживачів ...
Рекомендації щодо запобігання нещасним випадкам у будівельній галузі
З метою профілактики виробничого травматизму та зменшення кількості випадків травмування працівників під час виконання робіт, Держпраці надає рекомендації з найактуальніших ...
Про реалізацію прав працівників на безпечні умови праці
Систематичний і достовірний збір даних про стан охорони праці і травматизм на виробництві є об’єктивним підґрунтям для здійснення аналізу всіх ...