Уникайте стигматизації та дискримінації ВІЛ-позитивних працівників!


Уникайте стигматизації та дискримінації ВІЛ-позитивних працівників!

Проблема ВІЛ/СНІДу є трудовою проблемою і повинна розглядатися як будь-яка інша проблема, пов’язана з умовами праці. Таке тлумачення проблеми ВІЛ/СНІДу важливе не лише тому, що воно стосується працівників, але й тому, що робоче місце може буде частиною осередку суспільства. Продуктивності і досвіду, втрати навиків, декваліфікації, плинності кадрів.

Стигмація і дискримінація, пов’язані з ВІЛ/СНІДом, викликають у хорих депресію, знижену самооцінку та відчай.

Зниження рівня стигматизації є необхідним кроком для ефективної боротьби з епідемією та надання адекватного догляду і підтримки тим. кого стосується ця проблема.

Серед шляхів подолання стигматизації є насамперед впровадження програм регулярного інформування та навчання щодо ВІЛ для працівників усіх рівнів та категорій, зокрема надання об’єктивної інформативності про шляхи передачі ВІЛ/інфекції та методи профілактики.

Читайте докладніше:

Загальні питання про ВІЛ/СНІД

Що таке стигма і дискримінація працівників із ВІЛ-позитивним статусом?

Профілактика передачі ВІЛ/СНІДУ на робочих місцях

Шляхи зниження ризику інфікування медичного персоналу на ВІЛ-інфекцію

Джерело: редакція журналу «Охорона праці і пожежна безпека» за матеріалами Управління Держпраці у Тернопільській області.

Матеріали до теми


Видача наряд-допуску для виконання робіт на висоті: дбаємо про безпеку
Порядок безпечного виконання робіт на висоті регламентовано Правилами охорони праці під час виконання робіт на висоті (далі – Правила). На ...
Про реалізацію прав працівників на безпечні умови праці
Систематичний і достовірний збір даних про стан охорони праці і травматизм на виробництві є об’єктивним підґрунтям для здійснення аналізу всіх ...