Видача наряд-допуску для виконання робіт на висоті: дбаємо про безпеку


Видача наряд-допуску для виконання робіт на висоті: дбаємо про безпеку

Порядок безпечного виконання робіт на висоті регламентовано Правилами охорони праці під час виконання робіт на висоті (далі – Правила).

На кожному підприємстві залежно від місцевих умов і особливостей виробництва роботодавець затверджує наказом перелік робіт на висоті, які виконуються за нарядами-допусками.

 

Роботи, не передбачені цим переліком, виконуються за розпорядженнями осіб, яким надано право видачі нарядів (розпоряджень). Форма наряду-допуску для виконання робіт на висоті наведена у додатку 2 до Правил.

Читайте також: Про наряд-допуск на виконання робіт з вантажопідіймальними кранами

Роботи на висоті виконуються за іншими нарядами, передбаченими чинним законодавством, якщо до них уключені вимоги безпеки під час виконання відповідних робіт на висоті згідно з цими Правилами.

До нарядів додаються проєкти виконання робіт чи технологічні карти за рішенням осіб, які мають право видачі нарядів, з урахуванням вимог цих Правил.

 

Читайте також: Про наряд-допуск для виконання робіт на висоті

 

Кількість примірників наряду-допуску

Наряд виписується у двох примірниках, один з яких залишається у працівника, який його видав, другий передається відповідальному керівнику робіт. Наряд виписується розбірливим почерком або за допомогою засобів друкування. Не допускається виписувати наряд олівцем, виправляти і закреслювати написаний текст. Наряд видається на строк, необхідний для виконання заданого обсягу робіт, але не більше 15 календарних днів від дня початку роботи.

Наряд може бути продовжений один раз на термін не більше 15 календарних днів від дня продовження. Продовжити наряд може працівник, який його видав, а у разі його відсутності – інший працівник, який має право видавання нарядів для виконання робіт на висоті. При зміні складу бригади більше  ніж  наполовину  кількості членів бригади, які розпочинали роботу, видається новий наряд.

Читайте також: Безпека на висоті: основні поради щодо використання драбин

Джерело: Управління Держпраці

Як підготуватися до візиту інспектора Держпраці. Чек-лист та найактуальніші зміни і доповнення у законодавстві. Практикум

Матеріали до теми


До Всесвітнього дня охорони праці Держпраці проведено захід з метою недопущення виробничого травматизму
Посадові особи Управління інспекційної діяльності у Волинській області спільно з медиками КП «Волинський центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» ...