...

На Житомирщині комунальників підозрюють у порушенні правил безпеки, що призвело до загибелі 8 людей


На Житомирщині комунальників підозрюють у порушенні правил безпеки, що призвело до загибелі 8 людей

Прокуратурою області здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою, що спричинило загибель 8 осіб, з яких двоє малолітні, у м. Бердичеві.

Під час досудового розслідування установлено, що посадовці комунального підприємства м. Бердичів підробили службову документацію щодо проведення періодичного прочищення димових каналів у багатоквартирному будинку. Крім цього, не забезпечили додержання вимог законодавства при проведенні робіт з підвищеною небезпекою із газовим обладнанням.

Такі грубі порушення чинного законодавства, технічних вимог та інструкцій охорони праці призвели до загибелі в одній з квартир восьми осіб, серед яких – двоє малолітніх, що сталося у березні цього року у Бердичеві.

Читайте також:  Правила експлуатації та технічного обслуговування димових і вентиляційних каналів житлових і громадських будинків

Наразі, за погодженням з прокуратурою області, трьом особам комунального підприємства повідомлено про підозру у скоєнні злочину за ч. 2 ст. 272 КК України (порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою, що спричинило загибель людей).

Також стосовно підозрюваних осіб до суду подано клопотання про обрання запобіжного заходу у виді тримання під вартою та відсторонення їх від займаних посад.

Як повідомляють у прокуратурі, санкція зазначеної статті передбачає покарання –  обмеження волі на строк до п’яти років або позбавлення волі на строк до восьми років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Джерело: www.1.zt.ua

Матеріали до теми


Вибухонебезпечні предмети: на Харківщині машина для розмінування підірвалась на міні
У Харківській області під час робіт з розмінування території підірвалась спецтехніка. Постраждалих внаслідок інциденту немає, повідомляє ДСНС. Подія сталася в ...