Захист пасажирів: у метро Нью-Йорка почав працювати залізний поліцейський


Захист пасажирів: у метро Нью-Йорка почав працювати залізний поліцейський

Сучасні технології дозволяють втілити фантастичні ідеї в реальність. Так, департамент поліції Нью-Йорка впроваджує робота під назвою K5 для безпеки на станції метро «Таймс-Сквер», повідомляє NYT.

Робот створений компанією Knightscope. Він виглядає як масивна версія R2-D2 (персонаж «Зоряних війн») і використовуватиметься для патрулювання станції з опівночі до 6 ранку.

Протягом свого випробувального терміну, який триватиме два місяці, робот вивчатиме карту вокзалу і патрулюватиме лише основні зони, а не платформи.

Раніше писали: Дорожні знаки на трасах в ЄС мінятиме штучний інтелект

Мер Нью-Йорка Ерік Адамс заявив, що відео буде доступне для перегляду в разі надзвичайних ситуацій або злочинів. Чиновник також заявив, що робот не повинен використовувати розпізнавання облич.

Натомість деякі експерти занепокоєнні щодо можливого використання цієї технології у майбутньому.

Відомо, що K5 не може фізично затримувати підозрюваних або реагувати на надзвичайні ситуації. Його головна функція — забезпечити безпеку шляхом надання можливості зв’язку з живими людьми.

До речі, недавно Європейський суд з прав людини визнав порушенням прав людини використання технології розпізнавання облич для ідентифікації учасників акцій протесту.

 

Раніше писали: Чим штучний інтелект може бути корисним інженеру з охорони праці

Читайте також: 

Джерело: Закон і Бізнес


«Атестація робочих місць — на відповідність НПА з охорони праці + практичний кейс, як визначити на яких робочих місцях і як проводити таку атестацію, щоб уникнути штрафів»

  • про правове регулювання проведення атестації робочих місць за умовами праці;
  • як визначити які робочі місця слід атестувати за умовами праці — з чого почати та як організувати;
  • про вивчення факторів виробничого середовища і трудового процесу;
  • як складати карти технологічних процесів та обладнання (устаткування), що генерують шкідливі та небезпечні виробничі фактори й виконувати оцінку технічного стану виробничого обладнання.

Консультації та замовлення за телефоном: 0 (800) 219-977

Матеріали до теми


Біозахист та біобезпека: Україна перейматиме підходи до впровадження системи «єдиного здоров’я» за британською моделлю
Профілактика інфекційних хвороб з урахуванням епідситуації та прогнозів на основі комплексного підходу — «єдине здоров’я» — передбачена Стратегією забезпечення біологічної ...
Канада візьме участь у реалізації навчальних програм у протимінній діяльності за участю жінок
Активне залучення жінок до учасників протимінної діяльності в Україні сприятиме підвищенню оперативності та ефективності цього процесу. Україна зацікавлена у підтримці ...
Розвиток біометану має стратегічне значення для нової моделі ринку природного газу
У Києві відбувся «Перший український форум біометану», до учасників якого з промовами, зокрема, звернулися заступник Державного секретаря США, координатор групи ...
Працевлаштування людей з інвалідністю в Україні: ЮНІДО запустила пов’язаний із 3D-друком проєкт
Організація Об’єднаних Націй з промислового розвитку (ЮНІДО) запустила фінансований Японією проєкт зі сприяння працевлаштуванню людей з інвалідністю через запровадження технологій ...