Психосоціальна підтримка: як заробити собі на гормон щастя – дофамін


Психосоціальна підтримка: як заробити собі на гормон щастя – дофамін

«Гормон щастя» можна отримати різними шляхами. Насправді, він не тільки про щастя, але сьогодні говоримо саме про нього.

Терміни «швидкий» та «повільний» дофамін — це умовний спосіб показати, як у різні способи дофамін може впливати на нас негативно і позитивно. «Повільний» дофамін сприяє довготривалому щастю, як-от відчуття досягнення чи радість від омріяної подорожі. Він підтримує наші цінності у житті.

«Швидкий» дофамін виникає від коротких задоволень: надмірне споживання солодкого чи бездумний перегляд соцмереж. Це дає тимчасову радість і спонукає продовжувати часто деструктивні дії.

Психосоціальна підтримка: як заробити собі на гормон щастя – дофамін - Фото 1

Дізнатися більше інформації про ментальне здоров’я можна на сторінках у соціальних мережах:

Facebook – https://www.facebook.com/howareu.program

Instagram – https://www.instagram.com/howareu_program

YouTube – https://www.youtube.com/@howareu_program

Twitter – https://twitter.com/howareuprogram

Telegram – https://t.me/howareu_program

TikTok – https://www.tiktok.com/@howareu_program

Viber  – https://invite.viber.com/?g2=AQAyHzQp6XJwmVCkkkXeWJVdLF8eAQa8Pzq3NYgcLWJGls3sN3tGibu5P%2BEH0rsb

 

Про піклування про психологічний добробут на робочому місці

З метою покращення психічного здоров’я працівників роботодавець запроваджує культуру піклування про психологічний добробут на робочому місці.

Читайте також: Поняття «психологічна безпека» на робочому місці

Ментальне здоров’я – це психологічний стан, при якому людина може реалізовувати свій потенціал, долати життєві стреси, продуктивно працювати та робити внесок у життя своєї громади. Турбота про ментальне здоров’я так само важлива, як і турбота про фізичний стан, а в період війни та післявоєнний час – це особливий фокус для жінок та чоловіків, що працюють.

Психосоціальна підтримка працівників – є пріоритетною частиною загальної політики безпеки і здоров’я на роботі, готовність роботодавця до її запровадження демонструє прагнення керівника створити психологічно здорове робоче середовище,  яке сприятиме продуктивній роботі, особистісному зростанню, психічному і фізичному добробуту працівників.

Тепер будь-яке підприємство має можливість запровадити програму психосоціальної підтримки працівників на робочому місці.

Читайте також: Запровадження програми психосоціальної підтримки на робочому місці у воєнний і післявоєнний час

Система психосоціальної підтримки на робочому місці у роботодавців всіх форм власності та видів господарювання  полягає у розробці політики, програми, плану заходів, внесення змін до колективного договору, правил внутрішнього трудового розпорядку, тощо. Кожне підприємство на власний розсуд популяризує необхідність підтримки ментального здоров’я, запроваджуючи ті зміни, які є потрібними для працівників.

У разі готовності підприємства до запровадження програми психосоціальної підтримки на робочому місці роботодавець може звернутися за консультацією та практичними порадами до Східного міжрегіонального управління Державної служби України з питань праці.

Джерело: Управління Держпраці


Розроблення документів з охорони праці

Розроблення документів з охорони праці

Накази • розпорядження • положення • інструкції, програми
та інші документи.

Індивідуальний підхід
Стислі строки виконання
Доступна ціна

0 (800) 219-977
E-mail: podpiska@mediapro.com.ua

Матеріали до теми


Статзвітність 2025 року
Держстат оприлюднив проєкти: Альбому форм державних статистичних спостережень (завантажити). У ньому представлено бланки форм державних статистичних спостережень на 2025 рік ...
На Одещині є ризик забруднення водойм через повені у сусідніх країнах
Через несприятливі погодні умови, що спостерігаються у Молдові, Румунії, Польщі та Чехії, існує загроза забруднення поверхневих водойм. Це стосується річок ...
Право працівника не працювати під час повітряної тривоги
Ракетні обстріли та пов’язані з ними повітряні тривоги стали невід’ємною частиною життя українців уже понад два з половиною роки. Люди ...
З 18 вересня запрацює єДозвіл для підприємств
Починає роботу Єдина державна електронна система дозвільних документів (єДозвіл). Вже 18 вересня підприємцям стане доступна перша електронна послуга. Проєкт єДозвіл ...