Про гігієну праці — фахівцям обласної стоматологічної поліклініки


Про гігієну праці — фахівцям обласної стоматологічної поліклініки

Головний державний інспектор відділу з питань гігієни праці та атестації робочих місць за умовами праці Управління інспекційної діяльності у Кіровоградській області провела роз’яснювальну роботу щодо дотримання законодавства з питань гігієни праці для працівників КНП «Обласна стоматологічна поліклініка КОР».

Фахівець звернула увагу на умови праці медичного персоналу, тому як праця лікарів-стоматологів пов’язана з підвищеним напруженням зору, контактування з лікарськими алергенами, патогенними мікроорганізмами, нервово-емоційним напруженням, перебуванням у вимушеній робочій позі, м’язовим напруження переважно м’язів кісток і пальців рук.

Також у процесі роботи на здоров’я впливають небезпечні і шкідливі чинники: підвищений рівень шуму і вібрації, іонізуюче, електромагнітне, інфрачервоне, ультрафіолетове, ультразвукове і лазерне випромінювання.

Читайте також: Гігієна праці: гострі професійні захворювання медичних працівників на COVID-19, вимоги до проведення розслідувань

Враховуючи специфіку роботи медичного персоналу керівнику та службі охороні праці закладу було роз’яснено питання стосовно проведення медичних оглядів працівників, тобто направити на попередній медичний огляд та надалі організувати періодичний медичний огляд працівників стоматологічної поліклініки.

Приділено увагу розробленню та впровадженню профілактичних заходів, які б сприяли зменшенню шкідливого впливу виробничого середовища на працівників та профілактиці професійної захворюваності.

Читайте також: Гігієна праці: мета проведення атестації робочих місць за умовами праці

Джерело: Управління Держпраці

До Дня святого Миколая!

Матеріали до теми


Підтримка психічного здоров’я людини стала одним з приорітетних завдань державної політики
У Всеукраїнський день психолога, відбувся регіональний форум з ментального здоров’я, який організований рухом «Зе Жінки», — інформує народна депутатка України, ...
Рада ухвалила закон щодо вирішення нагальних питань у сфері охорони здоров’я та соціальній сфері
Про це повідомив народний депутат від парламентської фракції «Голос» Ярослав Железняк у Телеграмі. Він уточнив, що законодавча ініціатива № 10094 ...