Про дотриманням вимог з охорони праці


Про дотриманням вимог з охорони праці

Фахівці відділу з питань безпеки праці північного регіону управління інспекційної діяльності у Полтавській області Державної служби з питань праці провели семінар-нараду з трудовим колективом ВГФ “СПМК-516 ЛТД”.

Під час технічної консультації на робочому місті приділялася увага необхідності проведення заходів з профілактики виробничого травматизму, а саме дотримання:

  • правил охорони праці на виробництві під час вантажно розвантажувальних робіт;
  • вимог технологічних карт;
  • інструкцій з охорони праці.

Посадові особи зазначили, що однією із складових ефективної роботи з профілактики виробничого травматизму є належна підготовка, навчання та підвищення кваліфікації працівників з охорони праці. Адже в більшості нещасних випадків на виробництві лежить людський фактор та організаційні причини, серед яких на першому місці знаходиться порушення вимог інструкцій з охорони праці.

 

Читайте також: Щодо впровадження письмової політики психосоціальної підтримки на робочому місці

Представники підприємства, у свою чергу, розповіли про основні заходи, які проводяться на ВГФ “СПМК-516 ЛТД” з дотримання вимог законодавчих і нормативно-правових актів з промислової безпеки та охорони праці, щодо не допущення виробничого травматизму.

Прийнявши до відома доведену управлінцями інформацію, слухачі підприємства погодились із необхідністю посилити контроль за дотриманням Правил охорони праці на виробництві, інструкцій з охорони праці та якістю проведення інструктажів з охорони праці.

З керівниками підприємства та службою охорони праці розглядалися питання щодо складання технологічних карт на процес проведення вантажно розвантажувальних робіт.

Читайте також: Про особливості встановлення норми тривалості робочого часу

На спеціально відведеній дільниці надано технічні консультації щодо застосування та безпечної експлуатації  інструментів та спеціальних пристроїв під час роботи на верстаті, що належить до робіт підвищеної небезпеки.

Джерело: Управління Держпраці

Відеокурс з безпеки праці «Організація охорона праці від А до Я»

Матеріали до теми


Дискусійні питання щодо проведення інструктажів з питань охорони праці
Порядок проведення інструктажів з питань охорони праці на робочому місці визначає «Типове положення про порядок проведення навчання і перевірки знань з ...
Безпека праці на сільськогосподарському підприємстві: ключові вимоги під час годівлі ВРХ
Основні вимоги організації безпечної праці при годівлі великої рогатої худоби До основних вимог безпеки належать такі: – до обслуговування ВРХ ...
Щодо експлуатації обладнання підвищеної небезпеки на автозаправних комплексах
Фахівцями управління інспекційної діяльності у Харківській області продовжується інформаційно-роз’яснювальна робота з питань охорони праці, безпечного виконання робіт, експлуатації обладнання підвищеної ...