Вимоги «Інструкції з охорони праці при роботі з кухонною електроплитою» нагадали посадовці відділу з питань безпеки праці центрального регіону управління інспекційної діяльності у Запорізькій області під час технічної консультації на робочих місцях підприємства громадського харчування.
Під час постійної роботи з кухонною електроплитою можливі термічні опіки в разі торкання її руками, опіки при контакті з рідиною або парою, ураження електричним струмом у разі несправного або пошкодженого заземлення корпусу електроплити та відсутності спеціального діелектричного килимка на підлозі.
Дотримання правил пожежної безпеки в закладах харчування — читайте в журналі «Охорона праці і пожежна безпека»
Тому до самостійної роботи з кухонною електроплитою допускаються особи, не молодші 18 років, які пройшли відповідну підготовку, інструктаж з охорони праці та техніки безпеки, обов’язковий медичний огляд і не мають протипоказань за станом здоров’я.
Під час роботи вони мають постійно дотримуватися правил носіння спецодягу, користування засобами індивідуального й колективного захисту, систематично дотримуватися правил особистої гігієни, утримувати своє робоче місце та електроплиту в чистоті.
Готуємося до перевірки стану безпеки та гігієни праці — читайте в журналі «Охорона праці і пожежна безпека»
Джерело: Управління Держпраці
Посібник «Проведення навчання та інструктажів з охорони праці. Актуально під час воєнного стану»
- навчання, спеціальне навчання та перевірку знань з питань ОП;
- організацію проведення інструктажів — як зацікавити працівників;
- застосування нових знань на робочих місцях — який метод проведення інструктажу найкращий;
- нову національну систему запобігання виробничим ризикам: в чому секрет успіху;
- обов’язкові інструктажі та види журналів реєстрації інструктажів з питань ОП;
- особливості проведення інструктажів;
- рекомендації щодо заповнення журналів реєстрації інструктажів.