Працівникам громадського харчування — про безпечне використання кухонної електроплити


Працівникам громадського харчування — про безпечне використання кухонної електроплити

Вимоги «Інструкції з охорони праці при роботі з кухонною електроплитою» нагадали посадовці відділу з питань безпеки праці центрального регіону управління інспекційної діяльності у Запорізькій області під час технічної консультації на робочих місцях підприємства громадського харчування.

Під час постійної роботи з кухонною електроплитою можливі термічні опіки в разі торкання її руками, опіки при контакті з рідиною або парою, ураження електричним струмом у разі несправного або пошкодженого заземлення корпусу електроплити та відсутності спеціального діелектричного килимка на підлозі.

Дотримання правил пожежної безпеки в закладах харчування — читайте в журналі «Охорона праці і пожежна безпека»

Тому до самостійної роботи з кухонною електроплитою допускаються особи, не молодші 18 років, які пройшли відповідну підготовку, інструктаж з охорони праці та техніки безпеки, обов’язковий медичний огляд і не мають протипоказань за станом здоров’я.

Під час роботи вони мають постійно дотримуватися правил носіння спецодягу, користування засобами індивідуального й колективного захисту, систематично дотримуватися правил особистої гігієни, утримувати своє робоче місце та електроплиту в чистоті.

Готуємося до перевірки стану безпеки та гігієни праці — читайте в журналі «Охорона праці і пожежна безпека»

Джерело: Управління Держпраці


Посібник «Проведення навчання та інструктажів з охорони праці. Актуально під час воєнного стану»

  • навчання, спеціальне навчання та перевірку знань з питань ОП;
  • організацію проведення інструктажів — як зацікавити працівників;
  • застосування нових знань на робочих місцях — який метод проведення інструктажу найкращий;
  • нову національну систему запобігання виробничим ризикам: в чому секрет успіху;
  • обов’язкові інструктажі та види журналів реєстрації інструктажів з питань ОП;
  • особливості проведення інструктажів;
  • рекомендації щодо заповнення журналів реєстрації інструктажів.

(067) 317-58-86 
E-mail: podpiska@mediapro.com.ua

Матеріали до теми


Домашні працівники: обов’язок роботодавця щодо створення безпечних і здорових умов праці
Обов’язок щодо створення безпечних та здорових умов праці домашніх працівників покладається як на роботодавця, так і на працівника. Домашній працівник ...
Спекотна погода і безпека праці: як організувати захист працівників від перегріву
З настанням літньої спеки питання мікроклімату на робочих місцях набуває особливої актуальності. Висока температура повітря негативно впливає на організм людини: ...
Про заборонені види робіт для неповнолітніх працівників
У літній період багато неповнолітніх прагнуть влаштуватися на тимчасову роботу, щоб здобути перший трудовий досвід або заробити власні кошти. Однак ...
Встановлення зв’язку захворювання з умовами праці
У разі підозри наявності у працівника хронічного професійного захворювання керівник закладу охорони здоров’я за поданням лікаря-профпатолога направляє запит керівнику територіального ...