Працівникам громадського харчування — про безпечне використання кухонної електроплити


Працівникам громадського харчування — про безпечне використання кухонної електроплити

Вимоги «Інструкції з охорони праці при роботі з кухонною електроплитою» нагадали посадовці відділу з питань безпеки праці центрального регіону управління інспекційної діяльності у Запорізькій області під час технічної консультації на робочих місцях підприємства громадського харчування.

Під час постійної роботи з кухонною електроплитою можливі термічні опіки в разі торкання її руками, опіки при контакті з рідиною або парою, ураження електричним струмом у разі несправного або пошкодженого заземлення корпусу електроплити та відсутності спеціального діелектричного килимка на підлозі.

Дотримання правил пожежної безпеки в закладах харчування — читайте в журналі «Охорона праці і пожежна безпека»

Тому до самостійної роботи з кухонною електроплитою допускаються особи, не молодші 18 років, які пройшли відповідну підготовку, інструктаж з охорони праці та техніки безпеки, обов’язковий медичний огляд і не мають протипоказань за станом здоров’я.

Під час роботи вони мають постійно дотримуватися правил носіння спецодягу, користування засобами індивідуального й колективного захисту, систематично дотримуватися правил особистої гігієни, утримувати своє робоче місце та електроплиту в чистоті.

Готуємося до перевірки стану безпеки та гігієни праці — читайте в журналі «Охорона праці і пожежна безпека»

Джерело: Управління Держпраці


Посібник «Проведення навчання та інструктажів з охорони праці. Актуально під час воєнного стану»

  • навчання, спеціальне навчання та перевірку знань з питань ОП;
  • організацію проведення інструктажів — як зацікавити працівників;
  • застосування нових знань на робочих місцях — який метод проведення інструктажу найкращий;
  • нову національну систему запобігання виробничим ризикам: в чому секрет успіху;
  • обов’язкові інструктажі та види журналів реєстрації інструктажів з питань ОП;
  • особливості проведення інструктажів;
  • рекомендації щодо заповнення журналів реєстрації інструктажів.

(067) 317-58-86 
E-mail: podpiska@mediapro.com.ua

Матеріали до теми


Щодо охорони праці персоналу АЗС
Заправка автомобілів зрідженим вуглеводним газом (далі — ЗВГ) паливних балонів автотранспортних засобів, двигуни яких працюють на ЗВГ, здійснюється працівниками — ...
Про дотримання правил безпеки під час використання автомобільних підйомників
Роботодавець повинен здійснити заходи безпеки та здоров’я на робочих місцях щодо попередження про небезпеки, або зобов’язання до виконання певних дій, ...
Забезпечення гігієни та безпеки праці майстра з ремонту кабельних ліній
З огляду на специфіку професійної діяльності майстер з ремонту кабельних ліній піддається впливу комплексу шкідливих і небезпечних виробничих факторів, що ...