Працівникам громадського харчування — про безпечне використання кухонної електроплити


Працівникам громадського харчування — про безпечне використання кухонної електроплити

Вимоги «Інструкції з охорони праці при роботі з кухонною електроплитою» нагадали посадовці відділу з питань безпеки праці центрального регіону управління інспекційної діяльності у Запорізькій області під час технічної консультації на робочих місцях підприємства громадського харчування.

Під час постійної роботи з кухонною електроплитою можливі термічні опіки в разі торкання її руками, опіки при контакті з рідиною або парою, ураження електричним струмом у разі несправного або пошкодженого заземлення корпусу електроплити та відсутності спеціального діелектричного килимка на підлозі.

Дотримання правил пожежної безпеки в закладах харчування — читайте в журналі «Охорона праці і пожежна безпека»

Тому до самостійної роботи з кухонною електроплитою допускаються особи, не молодші 18 років, які пройшли відповідну підготовку, інструктаж з охорони праці та техніки безпеки, обов’язковий медичний огляд і не мають протипоказань за станом здоров’я.

Під час роботи вони мають постійно дотримуватися правил носіння спецодягу, користування засобами індивідуального й колективного захисту, систематично дотримуватися правил особистої гігієни, утримувати своє робоче місце та електроплиту в чистоті.

Готуємося до перевірки стану безпеки та гігієни праці — читайте в журналі «Охорона праці і пожежна безпека»

Джерело: Управління Держпраці


Посібник «Проведення навчання та інструктажів з охорони праці. Актуально під час воєнного стану»

  • навчання, спеціальне навчання та перевірку знань з питань ОП;
  • організацію проведення інструктажів — як зацікавити працівників;
  • застосування нових знань на робочих місцях — який метод проведення інструктажу найкращий;
  • нову національну систему запобігання виробничим ризикам: в чому секрет успіху;
  • обов’язкові інструктажі та види журналів реєстрації інструктажів з питань ОП;
  • особливості проведення інструктажів;
  • рекомендації щодо заповнення журналів реєстрації інструктажів.

(067) 317-58-86 
E-mail: podpiska@mediapro.com.ua

Матеріали до теми


Гігієна праці: професійні захворювання працівників сільського господарства
На сьогодні рівень професійної захворюваності серед працівників усіх сфер господарювання є серйозною проблемою, пов’язаною з несприятливими умовами праці.   Що ...
Вибір робочого інструменту: рекомендації інспекторів ринкового нагляду
Вибір правильного інструменту може бути справжнім викликом, особливо, коли ринок переповнений різноманітними моделями і брендами. Як знайти ідеальний електроінструмент для ...
Дотримання галузевих правил з безпеки праці: консультація для пекарів
Заступниця начальника відділу з питань безпеки праці Управління інспекційної діяльності у Чернівецькій області Південно-Західного міжрегіонального управління Держпраці Регіна Задоровська провела ...
Про своєчасне усунення виробничих ризиків на підприємстві, де виготовляють вироби з пластмаси (превентивна робота Держпраці)
Про зміни у трудовому законодавстві під час воєнного стану, про належне укладання трудових відносин – оформлення трудових договорів, оплату праці, ...