Спеціальна комісія почала перевірки мостів країни: які з них найнебезпечніші?


Спеціальна комісія почала перевірки мостів країни: які з них найнебезпечніші?

Комісія з перевірки мостових споруд оглянула три об’єкти у Житомирі й Рівному та оцінила їх стан як критичний та аварійний, – повідомила пресслужба Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України.

Один із об’єктів – шляхопровід у Житомирі, збудований 66 років тому, остання реконструкція якого відбулася у 1977 році. За попередніми даними експертів, він перебуває у катастрофічному стані. Спостерігається корозія робочої арматури в прогонових будовах і ригелях. Стійки опор мають поздовжні тріщини, а також зруйнований бетон з оголеною та іржавою арматурою.

Особлива увага — запобіганню аваріям, нещасним випадкам і профзахворюванням — читайте в журналі «Охорона праці і пожежна безпека»

Також комісія провела огляд мосту через річку Кам’янка, який був споруджений у 1983 році. За словами експертів, експлуатаційний стан мосту є дуже незадовільним. Металеві стійки руслових опор та балки прогонової будови потребують очищення від іржі і покриття антикорозійними фарбами. Також берегові опори мають часткові пошкодження бетонної поверхні.

Все про попередження пожеж на транспортних засобах і в місцях їх перебування — читайте в журналі «Охорона праці і пожежна безпека»

Зазначається, що всі перевірені мости в Рівному та Житомирі перебувають на балансі місцевих органів самоврядування. Згідно з їхніми обов’язками, вони зобов’язані проводити щорічні огляди мостових споруд та забезпечувати їх правильний експлуатаційний стан.

 

Однак Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України нагадало, що щонайменше 10% мостів по всій країні знаходяться в непрацездатному стані.

У Києві відсоток аварійних мостів є критичним – 15 % від загальної кількості. Зокрема, серед них знаходяться два столичних позакласових моста – міст Патона та міст Метро.

Перевезення небезпечних вантажів і Наказ № 449. Нові вимоги діють з 1 січня — читайте в журналі «Охорона праці і пожежна безпека»

Джерело: Судово-юридична газета


«Атестація робочих місць — на відповідність НПА з охорони праці + практичний кейс, як визначити на яких робочих місцях і як проводити таку атестацію, щоб уникнути штрафів»

  • про правове регулювання проведення атестації робочих місць за умовами праці;
  • як визначити які робочі місця слід атестувати за умовами праці — з чого почати та як організувати;
  • про вивчення факторів виробничого середовища і трудового процесу;
  • як складати карти технологічних процесів та обладнання (устаткування), що генерують шкідливі та небезпечні виробничі фактори й виконувати оцінку технічного стану виробничого обладнання.

Консультації та замовлення за телефоном: 0 (800) 219-977

Матеріали до теми


Ринковий нагляд: інформаційно-роз’яснювальна робота серед користувачів (споживачів) нехарчової продукції
Головний державний інспектор відділу ринкового нагляду провела онлайн-заходи у вигляді інформаційно-роз’яснювальної роботи з деякими суб’єктами господарювання для підвищення обізнаності споживачів ...
Про безпечність нехарчової продукції: основні ознаки
Головною ознакою безпечності нехарчової продукції є наявність маркування знаком відповідності — Знак відповідності технічним регламентам має форму незамкненого з правого ...
Міжнародна співпраця у ринковому нагляді: засоби забезпечення безпеки продукції
Органи ринкового нагляду співпрацюють з відповідними органами інших держав і міжнародними організаціями з питань, пов’язаних із здійсненням ринкового нагляду і ...