Незабаром ліміти світла встановлюватимуться по-новому: що зміниться


Незабаром ліміти світла встановлюватимуться по-новому: що зміниться

З 24 червня з доступної електроенергії в Україні будуть віднімати обсяг електроенергії, яка необхідна критичній інфраструктурі. Після цього ліміти споживання встановлюватимуться рівномірно між областями. Про це повідомив радник прем’єр-міністра України з питань енергетики Юрій Бойко в ефірі «Київ24».

За словами пана Бойка, на днях було виведено з ремонту атомний блок, що дозволило додати енергосистемі 1000 МВт й уникнути обмежень світла на цих вихідних. Втім, вчора, 9 червня, все ж довелось протягом години залучати аварійну допомогу у сусідів.

Зокрема він розповів й про те, що з 24 червня в Україні по-новому встановлюватимуться ліміти світла до областей.

Раніше писали: Графіки відключення світла стануть зручнішими: із чим це пов’язано

«Ми з доступної електроенергії в Україні будемо віднімати обсяг електроенергії, яка необхідна критичній інфраструктурі й вже з таким винесеним за дужки обсягом буде доводитись ліміт для кожної області. Умовно кажучи, тепер буде не 80% на кожну область, а з урахування критики, яка зменшить доступність, буде, наприклад, 70%. Але ці 70% будуть доведені до кожного регіону. Відповідна тривалість відключень по Україні плюс-мінус повинна вирівнятись», — пояснив радник прем’єр-міністра України з питань енергетики.

Раніше писали: Щодо безпеки праці під час аварійного відключення електроенергії: поради Держпраці

 

Ситуація зі світлом в Україні

Протягом останніх місяців російська федерація посилила масовані обстріли проти України. Під удар потрапляла також й енергетична інфраструктура, що призвело до повернення графіків відключень. Спочатку обмеження діяли для бізнесу, втім пізніше вони вводились й для побутових споживачів.

Як розповідало «Укренерго», сьогодні, 10 червня, графіки відключень в Україні діятимуть з 16:00 до 22:00.

Читайте також: Безпека праці під час аварійного відключення світла

Джерело: РБК-УКРАЇНА

Посібник «Організація охорони праці від А до Я Покроковий алгоритм дій, підводні камені, рекомендації експерта»

Матеріали до теми


Про кредитування енергонезалежності українського бізнесу
ПриватБанк приймає заявки за програмою пільгового кредитування українського малого бізнесу та підприємців на купівлю електрогенераторів, джерел безперебійного живлення, сонячних та ...