Графіки відключення світла стануть зручнішими: із чим це пов’язано


Графіки відключення світла стануть зручнішими: із чим це пов’язано

Нагадаємо, що 8 червня з ремонту вийде додатковий блок атомної електростанції, що має покращити ситуацію в енергосистемі. Про це заявив голова «Укренерго» Володимир Кудрицький.

Зазначається, що у ніч на суботу, 8 червня, з ремонту вийде додатковий блок атомної електростанції. Це має тимчасово покращити ситуацію в українській енергосистемі, завдяки чому обмеження для споживачів стануть дещо м’якшими.

«Ми очікуємо, що в ніч з п’ятниці на суботу вийде в роботу додатковий блок на АЕС. Це на два тижні дасть приємну приварку до потужності, якою ми володіємо по всій енергосистемі», — сказав пан Кудрицький в ефірі ток-шоу «Української правди».

За його словами, графіки відключення світла для споживачів не скасують, але вони «стануть м’якші по всій енергосистемі».

На думку пана Кудрицького, найскладнішим місяцем літа стане липень. У цей час блоки АЕС матимуть найменшу потужність через планові ремонти. Крім того, додаткове навантаження спричинить спека.

Крім того, українців, які живуть у багатоквартирних будинках, закликають переїхати через складну ситуацією з електропостачанням взимку.

Читайте також: Безпека праці під час аварійного відключення світла

 

Перелік найбільш енерговитратних приладів

«Якщо ви можете відмовитись від якихось потужних електроприладів – зробіть це. Будьмо свідомими – потурбуймося про світло вдома разом», — закликають у ДТЕК

Графіки відключення світла стануть зручнішими: із чим це пов’язано - Фото 1

Раніше писали: Щодо безпеки праці під час аварійного відключення електроенергії: поради Держпраці

Джерело: СУДОВО-ЮРИДИЧНА ГАЗЕТА

Посібник «Організація охорони праці від А до Я Покроковий алгоритм дій, підводні камені, рекомендації експерта»

Матеріали до теми


Ситуація з постачанням електроенергії залишатиметься складною
Найближчі півтора місяця ситуація з постачанням електроенергії залишатиметься складною. У Держенергонагляді спрогнозували коли зменшаться відключення світла. Пом’якшення графіків відключень очікується ...
Про застосування санітарних норм щодо перевищення рівня шуму від генераторів: роз’яснення МОЗ
ЗАПИТАННЯ Чи передбачено штрафи для власників генераторів за перевищення рівня шуму під час роботи приладів з огляду на чинні санітарно-гігієнічні ...