Киянам радять обмежити перебування на вулиці через погіршення якості повітря


Киянам радять обмежити перебування на вулиці через погіршення якості повітря

У Києві вранці 20 вересня спостерігається тимчасове погіршення якості повітря.

Про це повідомляє Київська міська державна адміністрація з посиланням на департамент захисту довкілля та адаптації до зміни клімату КМДА.

Фіксується підвищення концентрації зважених часток (пилу). Ймовірною причиною тимчасового погіршення стану повітря є пожежі в екосистемі Київської області.

Так, за інформацією оперативного чергового Головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій Київської області, пожежі в екосистемі були зафіксовані у Вишгородському районі.

До поліпшення ситуації зі станом повітря рекомендовано: закрити вікна; обмежити перебування на вулиці; пити багато води; якщо є очищувач повітря, то увімкнути його на максимум.

 

Читайте також: Умови праці і здоров’я: стежимо за змінами в тілі

Нагадаємо, що ввечері 15 вересня у КМДА поінформували, що у Києві спостерігається погіршення якості повітря. Ймовірною причиною є пожежі в екосистемах Київської області та метеорологічні умови, що сприяють накопиченню та утриманню шкідливих домішок у приземному шарі повітря.

Читайте також: Умови праці і зміна клімату очима економістів: статистика від МОП

Джерело: Укрінформ

Посібник «Організація охорони праці від А до Я Покроковий алгоритм дій, підводні камені, рекомендації експерта»

Матеріали до теми


Ситуація із брудним повітрям у Києві може погіршитись: у ДСНС прогнозують пік пожеж на вихідні
Як відомо, 20 вересня Київ увійшов в п’ятірку світового рейтингу по забрудненості повітря. На вихідних ситуація може ще погіршиться через ...
Статзвітність 2025 року
Держстат оприлюднив проєкти: Альбому форм державних статистичних спостережень (завантажити). У ньому представлено бланки форм державних статистичних спостережень на 2025 рік ...