Компенсація за облаштування робочих місць для осіб з інвалідністю: роботодавці отримають понад 1,6 млн грн


Компенсація за облаштування робочих місць для осіб з інвалідністю: роботодавці отримають понад 1,6 млн грн

Понад 1,6 мільйона гривень компенсаційних виплат отримають буковинські роботодавці за облаштування інклюзивних робочих місць для осіб з інвалідністю. Йдеться про відшкодування за 25 робочих місць.

Робочі місця створені для людей з інвалідністю другої групи, які працюють на посадах діловодів, менеджерів, бухгалтерів, медичної сестри, манікюрників, інспектора з кадрів. Ці працівники мають загальне захворювання або ураження опорно-рухового апарату.

Роботодавці, яким нададуть компенсації, здійснюють діяльність у сфері бухгалтерського обліку й аудиту, роздрібної торгівлі, займаються вирощуванням зернових культур.

 

Читайте також: Набрав чинності порядок визначення осіб з інвалідністю для працевлаштування

Компенсації за облаштування робочого місця становлять від 66,6 до 71 тис. гривень. За ці кошти підприємці придбали допоміжні засоби для піднімання людей, комп’ютерну техніку, спеціальні меблі та пристрій для виведення даних на комп’ютер, а також камери відеоспостереження. Про це повідомляють у Чернівецькому обласному центрі зайнятості.

Довідково: працює компенсаційна програма для роботодавців за облаштування робочих місць для осіб з інвалідністю. Для людини з інвалідністю І групи компенсація складає 106,5 тисяч гривень, для громадян ІІ групи інвалідності – 71 тис. грн (10 мінімальних заробітних плат).

Інформація для роботодавців, як скористатися послугою.

Читайте також: Про права та гарантії осіб з інвалідністю: основний перелік

Джерело: Управління Держпраці


Розроблення документів з охорони праці

Розроблення документів з охорони праці

Накази • розпорядження • положення • інструкції, програми
та інші документи.

Індивідуальний підхід
Стислі строки виконання
Доступна ціна

0 (800) 219-977
E-mail: podpiska@mediapro.com.ua

Матеріали до теми