Про презентацію Стратегії розвитку сільського господарства та сільських територій в Україні на період до 2030 року


Про презентацію Стратегії розвитку сільського господарства та сільських територій в Україні на період до 2030 року

Нагадаємо, що 7 червня 2024 року народні депутати України – члени Комітету з питань аграрної та земельної політики взяли участь у заході, на якому Міністерство аграрної політики та продовольства України спільно з проектом ЄС «Інституційна та політична реформа дрібномасштабного сільського господарства в Україні» (IPRSA) провели презентацію Стратегії розвитку сільського господарства та сільських територій в Україні на період до 2030 року.

З вітальним словом до учасників заходу звернулись Голова Комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики Олександр Гайду, Віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина та в.о. Міністра аграрної політики та продовольства України Тарас Висоцький.

Читайте також: Роботи з розмінування територій країни

Голова Комітету Олександр Гайду зазначив, що в умовах воєнного часу та надскладний для нашої країни час аграрний сектор постійно доводить свою стійкість та можливість швидкого переналаштування на військові рейки. І це відбувалося в умовах повної зупинки експорту агропродукції внаслідок блокування морських портів, та постійних актів агресії росії — руйнування логістичних шляхів, мінування території, знищення інфраструктури, обстрілів.

Питання ухвалення Стратегії розвитку сільського господарства вже давно на часі, оскільки необхідно розуміти кроки подальшого розвитку аграрного сектору. Європейський Союз та країни-члени ЄС повинні знати стратегічний курс та наміри інтеграції України до ЄС у переговорах щодо вступу. Необхідно постійно доводити, що Україна надійний партнер в спільній аграрній політиці Європейського Союзу.

Раніше писали: Внесок Азербайджану в гуманітарне розмінування України

Олександр Гайду акцентував увагу, що досягнуті певні результати євроінтеграційної роботи. Лише тільки за період 9 скликання Верховної Ради було ухвалено 12 євроінтеграційних законів, з них 8 за період дії воєнного стану. Більшість законів у сфері аграрної політики, безпечності харчових продуктів, ветеринарної політики.

Зараз Комітет продовжує працювати над імплементацією норм ЄС у сфері фітосанітарної політики та сільського господарства. Одне із головних завдань — це утворення Платіжного агентства, а також удосконалення роботи Державного аграрного реєстру. Відповідні законопроєкти № 11063 та № 11063-1 опрацьовуються в Комітеті та готуються до розгляду в першому читані. Не менш важлива сфера — це продовження впровадження земельної реформи.

 

Учасники заходу обговорили розвиток кожного напряму діяльності профільного міністерства, стратегічні цілі та шляхи реалізації змін.

Раніше писали: Сертифікація техніки для розмінування: Уряд затвердив вимоги

На шляху євроінтеграції вкрай важливим є визначення пріоритетних напрямків, завдань та ефективних шляхів створення сприятливих умов для розвитку конкурентоспроможного, стійкого та диверсифікованого аграрного сектору, що в свою чергу забезпечить довгострокову продовольчу безпеку Європи та світу, захист навколишнього середовища, включаючи біорізноманіття, пом’якшення наслідків зміни клімату, зміцнення соціально-економічної структури сільських територій.

Для забезпечення реалізації стратегії подальшого розвитку сільського господарства України важлива співпраця та порозуміння між урядом та парламентом та зворотній зв’язок з профільними організаціями, асоціаціями та фермерами. Адже зрештою саме аграрії є основними стейкхолдерами змін або ж навпаки тими особами, які нагадують нам, про захист національних виробників та необхідність віднайдення компромісу.

 

Джерело: ВРУ


Навчання з питань охорони праці

Навчання з питань охорони праці

Замовляючи послугу з навчання на сайті, кожен клієнт отримує приємний бонус — 10% знижки на передплату журналу «ОППБ» та участь у семінарах і конференціях проєкту.

Наші спеціалісти надають послуги з:

  • навчання щодо загальних питань з охорони праці;
  • спеціального навчання для перевірки знань відповідних НПАОП;
  • навчання з охорони праці посадових осіб;
  • навчання для допуску працівників до виконання робіт підвищеної небезпеки.

Тривалість навчання залежить від обраного курсу.
Для довідок: 0 (800) 219-977

Матеріали до теми


Про кредитування енергонезалежності українського бізнесу
ПриватБанк приймає заявки за програмою пільгового кредитування українського малого бізнесу та підприємців на купівлю електрогенераторів, джерел безперебійного живлення, сонячних та ...