Британські військові навчають українських інженерів розмінувати поля від російських мін


Британські військові навчають українських інженерів розмінувати поля від російських мін

Армія Сполученого Королівства активізувала навчання українських інженерів на військовій базі в Польщі, допомагаючи їм розчищати великі території від російських мін. Про це повідомляє BBC.

Тренінг розпочався ще минулого листопада, де кожен курс тривав кілька тижнів. Зазвичай до нього входять «лише кілька десятків досвідчених українських саперів», повідомляє BBC.

Читайте також: Ваші дії у разі виявлення вибухонебезпечних предметів

Росія виробляє та встановлює міни в промислових масштабах, тепер вони розкидані на півдні та сході України. Глибина мінних полів може досягати 10 кілометрів, повідомляє BBC, а в одному квадратному метрі може міститися до п’яти вибухівок.

Концентрація мін в окупованих Росією регіонах уповільнила контрнаступ України, обмеживши територіальні завоювання на сході та півдні. Україна сподівається, що з посиленням підготовки з розмінування звільнити окуповані території стане легше.

Штабний сержант Кевін Енгстром розповів BBC, що британці навчають українських військових золотому стандарту розмінування, який передбачає час і терпіння. Однак він додає, якщо безпосередньою загрозою є стрілянина, то процес не завше може бути повільними та методичними. Британські інструктори також коментують швидкість українських солдатів.

Читайте також: Вимоги до безпечного виконання робіт у потенційно вибухонебезпечних середовищах

 «Вони дуже швидкі. Перший раз, коли я відправлявся в Афганістан, я був повільним. Вони справляються краще», – сказав штабний сержант Енгстром.

Британські інструктори порівнюють розмінування з розгадуванням головоломки чи грою в шахи. Справжнім завданням є спроба з’ясувати, де знаходяться мінні поля і чому вони там встановлені. Часто це відбувається навмисно, щоб залучити війська, які потім можуть стати ціллю артилерії.

Що відомо про замінування територій України

Тодішній міністр оборони Олексій Резніков 11 квітня заявив, що для повного розмінування територій України знадобиться до 30 років і ще майже п’ять тисяч фахівців.

Раніше начальник відділу організаційної роботи з гуманітарного розмінування ДСНС України Сергій Рева заявив, що в Україні необхідно розмінувати близько 470 тисяч гектарів сільськогосподарських земель на території дев’яти областей.

Читайте також: Порядок дій та правила поведінки у разі виявлення вибухонебезпечних предметів

Міністерка економіки Юлія Свириденко до цього заявляла, що для того, щоб розмінувати територію України, може знадобитись 70 років роботи.

Читайте також: Рятувальники знайшли 1,5 тисячі вибухонебезпечних предметів в акваторіях

Джерело: СУСПІЛЬНЕ

Розроблення документів із цивільного захисту

Матеріали до теми


Медзаклад почав продавати електроенергію, вироблену на власних сонячних панелях
Вперше в Україні у Хмельницьку лікувально-діагностичний центр почав продавати електроенергію, що виробляється за допомогою сонячних панелей, встановлених на даху медзакладу. ...