Безпека опалювального сезону


Безпека опалювального сезону

Регулярність та безпека подачі тепла на об’єкти споживачів теплової енергії впродовж зимового періоду. Про це слід пам’ятати, зокрема, працівникам, що працюють на підприємствах, які обслуговують газові опалювальні котельні.

Для стабільного безпечного проходження опалювального сезону необхідно своєчасно проводити ремонтні і профілактичні роботи на теплотехнічному обладнанні котельні.

Перед включенням у роботу установок сезонної дії, в тому числі, опалювальних котлів, необхідно забезпечити прочищення та перевірку справності газоходів, справності систем вентиляції, проведення технічного обслуговування приладів, а також перевірку справності контрольно-вимірювальних приладів і запобіжних клапанів.

Читайте також: Обслуговування газового і теплотехнічного обладнання котелень

Перед початком опалювального сезону необхідно провести періодичний технічний огляд обладнання під тиском у терміни, визначені експлуатаційними документами виробника, але не рідше:

1)  зовнішній і внутрішній огляди — один раз на 4 роки;

2) гідростатичне випробування — один раз на 8 років.

Якщо за умов виробництва неможливо надати обладнання під тиском для огляду в зазначений термін, роботодавець зобов’язаний надати його достроково або припинити експлуатацію.

 

Перед початком опалювального сезону необхідно провести поточний ремонт газового обладнання котелень.

Раніше писали: Рекомендації працівникам тепломережі для уникнення нещасних випадків та аварій під час експлуатації котелень

Необхідно створювати на робочому місці умови праці відповідно до нормативно-правових актів, забезпечувати додержання вимог законодавства щодо прав працівників у галузі охорони праці та інформування з питань виробничого травматизму.

Джерело: Управління Держпраці


Телефонна консультація з охорони праці і пожежної безпеки

Телефонна консультація з охорони праці і пожежної безпеки

Замовляйте консультацію стосовно охорони праці на вашому підприємстві або з питань пожежної безпеки.

Перед тим як взятися за будь яку консультацію, експерти завжди уточнюють запитання, з’ясовують, чи належить воно колу нашої компетенції.

Для довідок: 0 (800) 219-977
E-mail: podpiska@mediapro.com.ua

 

Матеріали до теми


Особиста медична книжка працівника: що потрібно знати працівникам і роботодавцям
Працівники окремих професій, виробництв та організацій зобов’язані мати особисту медичну книжку. З’ясуємо, для кого саме такі вимоги визначено та що ...
Про роботи піротехнічних підрозділів (станом на 18.10.2024)
Підрозділами ДСНС протягом доби здійснено 207 виїздів на ліквідацію наслідків обстрілів окупантами населених пунктів та об’єктів інфраструктури, ліквідовано 6 пожеж, ...