Журнал «Охорона праці і пожежна безпека» побував у рейді хлібними масивами


Журнал «Охорона праці і пожежна безпека» побував у рейді хлібними масивами

3 серпня редакція журналу «Охорона праці і пожежна безпека» спільно з рятувальниками Бородянського та Сквирського районів здійснили профілактичний рейд до місць збирання ранніх зернових культур.

Під час рейду було здійснено виїзд на хлібні поля, оглянуто ділянки, на яких проводиться збір урожаю, відстані, прокоси та оборювання полів у місцях прилягання до лісових масивів, автомобільних доріг, залізничних колій, ліній електропередачі. Рятувальники та кореспонденти журналу оглянули транспортні засоби, задіяні у зернозбиральній кампанії.

Під час обстеження комбайнів працівниками ДСНС акцентовано значну увагу на обладнанні згідно з нормами належності сертифікованими іскрогасниками та необхідним комплектом засобів пожежогасіння, до складу якого входять: два вогнегасники, дві штикові лопати та дві мітли.

Під час рейду персоналу фермерських господарств доведено вимоги Правил пожежної безпеки в Україні та Правил пожежної безпеки в агропромисловому комплексі, а також проведено навчання з ефективного застосування первинних засобів пожежогасіння, а саме вогнегасників.

Читайте також:

Безпека праці під час перевезення зерна автотранспортом. Частина 1
Безпека праці під час перевезення зерна автотранспортом. Частина 2

На завершення рятувальники залишили пам’ятки з питань дотримання правил пожежної безпеки під час збирання зернових та встановили заборону використання відкритого вогню й паління на території хлібних масивів. Адже часто причинами пожеж під час жнив є елементарне порушення правил пожежної безпеки: необережно кинутий сірник чи недопалок, несправність сільськогосподарської техніки, задіяної у жнивах, розведене багаття в недозволеному місці, відсутність іскрогасників на глушниках автомобілів та тракторів, дитячі пустощі з вогнем тощо.

До слова, у червневому номері журналу «Охорона праці і пожежна безпека» вийшла докладна стаття «Заходи пожежної безпеки під час жнив та зберігання зерна».

Подібні рейди рятувальниками проводяться постійно, починаючи з періоду воскової стиглості ранніх зернових, а отже, запобігають ризикам виникнення пожеж хліба на корні та інших надзвичайних ситуацій в місцях збирання, зберігання та переробки врожаю.

Аби завжди тримати руку на пульсі, слідкуйте за нашими новинами на офіційній сторінці в Фейсбуці, там можна переглянути повний альбонм світлин із цього та інших заходів і ще багато цікавого!

Читайте також:  “Охорона праці і пожежна безпека” долучилася до публічного тренінгу з виживання на воді від рятувальників Києва

Джерело: редакція журналу «Охорона праці і пожежна безпека».


width: 450px; height: 50px; line-height: 28px; -moz-border-radius: 3px; -webkit-border-radius: 3px; -khtml-border-radius: 3px; border-radius: 3px; text-align: center; font-family: Arial, Helvetica, sans-serif; font-size: 17px; } .btn-vidannya:hover { background:#FFA07A; color:#fff !important; text-decoration: none !important; } .btn-vidannya-1 { color:#2F4F4F; !important; display: block; text-decoration: none !important; background: #f37465; background: -moz-linear-gradient(#FFFFFF, #A9A9A9); background: -webkit-gradient(linear, 0 0, 0 100%, from(#FFFFFF), to(#A9A9A9)); filter: progid:DXImageTransform.Microsoft.gradient(startColorstr='#FFFFFF', endColorstr='#A9A9A9');

width: 450px; height: 50px; line-height: 28px; -moz-border-radius: 3px; -webkit-border-radius: 3px; -khtml-border-radius: 3px; border-radius: 3px; text-align: center; font-family: Arial, Helvetica, sans-serif; font-size: 17px; } .btn-vidannya-1:hover { background:#FFA07A; color:#fff !important; text-decoration: none !important; }

 

Придбати журнал

Придбати електронний журнал

Зміст свіжого номера

Усі видання з охорони праці та пожежної безпеки

Найближчі заходи


Матеріали до теми


Про реалізацію прав працівників на безпечні умови праці
Систематичний і достовірний збір даних про стан охорони праці і травматизм на виробництві є об’єктивним підґрунтям для здійснення аналізу всіх ...
Щодо безпеки праці на підприємстві з постачання теплової енергії
Фахівцями Південно-Східного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці було проведено інформаційно-роз’яснювальну роботу з працівниками теплопостачального підприємства після закінчення опалювального ...