Вимоги до робочого місця водія автотранспортних засобів


Вимоги до робочого місця водія автотранспортних засобів

Водій — особа, яка керує транспортним засобом і має відповідне посвідчення встановленого зразка (ст. 1 Закону України «Про автомобільний транспорт» від 5 квітня 2001 р. № 2344-II; далі — Закон № 2344). Національним класифікатором України ДК 003:2010 «Класифікатор професій», затвердженим наказом Державного комітету України з питань технічного регулювання та споживчої політики від 28 липня 2010 р. № 327, передбачено професію «Водій автотранспортних засобів» (код КП 8322).

Допуск до самостійної роботи
До роботи за професією «Водій автотранспортних засобів» допускаються особи віком не молодше 18 років, що пройшли професійну підготовку, попередній медичний огляд та не мають медичних протипоказань.
Після проведення вступного та первинного інструктажу з питань охорони праці, спеціального навчання з питань охорони праці та перевірки знань, водій проходить стажування на робочому місці протягом 2–15 змін (залежно від стажу, досвіду і характеру робіт) під керівництвом досвідченого водія.

У статті «Робоче місце. Водій автотранспортних засобів. Загальні вимоги» читайте докладніше про:
1. Допуск водія до самостійної роботи
2. Про основні небезпечні фактори та ЗІЗ
3. Розслідування нещасних випадків
4. Атестація робочого місця. Медогляд. Пільги та компенсації

Повна версія статті — в рубриці «Організація робочого місця» журналу «Охорона праці і пожежна безпека» №6, 2018. Автор — начальник відділу охорони праці філії «Вільногірський ГМК» ПАТ «ОГХК» Володимир Дрозд.

Переконайтеся, що ви передплатили журнал і вся необхідна інформація є під рукою!

Матеріали до теми


Про реалізацію прав працівників на безпечні умови праці
Систематичний і достовірний збір даних про стан охорони праці і травматизм на виробництві є об’єктивним підґрунтям для здійснення аналізу всіх ...
Щодо безпеки праці на підприємстві з постачання теплової енергії
Фахівцями Південно-Східного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці було проведено інформаційно-роз’яснювальну роботу з працівниками теплопостачального підприємства після закінчення опалювального ...