На низці підприємств України серія смертельних НП через ураження працівників електричним струмом


На низці підприємств України серія смертельних НП через ураження працівників електричним струмом

На підприємствах України за останні дні сталася низка надзвичайних подій зі смертельними наслідками, пов’язаних з ураженням електричним струмом, повідомляється в інформації Державної служби з питань охорони праці (Держпраці).

Так, 8 серпня о 23.00 в АТ “Вінницяобленерго” машиніст 1967 р.н. під час виконання робіт з усунення обриву проводу на повітряній лінії 0,4 кВ від трансформаторної підстанції № 670 в с. Бершадь доторкнувся до обірваного проводу і був смертельно уражений електричним струмом.

У Дніпропетровській області на Покровському ГЗК (раніше – Орджонікідзевський ГЗК), найбільшому в Україні виробнику марганцевої руди, 8 серпня о 10.42 електрослюсар 1995 р.н. отримав смертельне ураження електричним струмом 220В під час відновлення освітлення дренажних насосів корпусу збагачення Чкаловської збагачувальної фабрики.

У Житомирській області в АТ “Житомиробленерго” 8 серпня о 17.36 електромонтер 1963 р.н. під час огляду лінії електропередачі 0,4 кВ в с. Семенівка (Бердичівський р-н) наблизився на неприпустиму відстань до проводу, який звисав з дерева, через що був смертельно уражений електричним струмом.

Джерело: Інтерфакс-Україна

Корисна інформація:

Улітку підвищується небезпека ураження електричним струмом: що варто знати

Обережно! Електричні мережі! Щоб не допустити ураження електричним струмом, дотримуйтеся Правил охорони електричних мереж

Єдиний! швидкодіючий засіб захисту людини від ураження електричним струмом – пристрій захисного відключення

 

 

Матеріали до теми


Виявлено гранату на воротах будинку: поліція відкрила кримінальне провадження
Жителька села Засулля виявила на воротах свого домогосподарства несподіваний «подарунок» — ритуальний вінок та прикріплену гранату. Жінка повідомила про це ...