З обліку та мапи укриттів у Києві зняли майже тисячу об’єктів


З обліку та мапи укриттів у Києві зняли майже тисячу об’єктів

Після рішення комісії щодо непридатності значної кількості укриттів у Києві з обліку та мапи було знято майже тисячу об’єктів.

Про це у Телеграмі повідомила Київська міська військова адміністрація.

«Після рішення комісії щодо непридатності значної кількості укриттів, з обліку та мапи було знято близько однієї тисячі об’єктів. Це, своєю чергою, вимагає в найкоротші терміни наростити кількість укриттів, які мають забезпечити захист населення», — йдеться в повідомленні.

Зазначається, що, як один із варіантів вирішення проблеми, Київська міська військова адміністрація ініціювала зустріч з представниками великого бізнесу, які володіють значними площами підземних просторів.

Захисні споруди цивільного захисту. Вивчаємо найважливіші вимоги до їх облаштування та використання — читайте в журналі «Охорона праці і пожежна безпека»

Йшлося про надання можливості мешканцям Києва отримати безпеку в найпростіших укриттях підземного простору, які сьогодні є у бізнесу – підземних паркінгах, господарчих приміщеннях тощо.

Повідомляється, що ці найпростіші укриття будуть нанесені на мапи Фонду захисних споруд виключно в статусі як «найпростіші укриття».

У КМВА запевнили, що до них буде забезпечений цілодобовий безперешкодний доступ, а обладнані вони будуть лише найнеобхіднішим:

  • місцями для сидіння;
  • засобами пожежогасіння;
  • медичними аптечками;
  • питною водою.

Порядок надання домедичної допомоги постраждалим в умовах бойових дій/воєнного стану — читайте в журналі «Охорона праці і пожежна безпека»

«Частина представників великих ТРЦ та інших закладів сфери торгівлі і обслуговування вже зголосилися піти назустріч і готові надати свої площі для захисту киян. Дехто ще вагається, але військова адміністрація готова допомогти вирішувати усі проблеми, аби в найкоротший строк забезпечити населення столиці максимальною кількістю укриттів», — додали у КМВА.

Як повідомляв Укрінформ, придатні до використання укриття становлять 77 % від загальної кількості бомбосховищ і здатні вмістити 43 % населення України.

Як діяти під час загроз в умовах бойових дій/воєнного стану — читайте в журналі «Охорона праці і пожежна безпека»

Раніше писали:

Джерело: УКРІНФОРМ

Розроблення документів із цивільного захисту

Матеріали до теми


Щодо організації виконання робіт підвищеної небезпеки під час воєнних (бойових) дій: рекомендації для роботодавців
Під час виконання робіт з небезпечними та шкідливими виробничими чинниками, або робіт, пов’язаних з підвищеним виробничим ризиком, нормативно – правовими ...