Будинки прийматимуть в експлуатацію лише з укриттями


Будинки прийматимуть в експлуатацію лише з укриттями

Законодавство, що регулює будівельні норми, має передбачати безальтернативне будівництво в житлових будинках укриттів та сховищ, й усунути для забудовників можливість обходити цю норму, вважають у КМДА.

Міська влада ініціює відповідне звернення, щоб такі законодавчі зміни були розроблені та внесені вже найближчим часом. Про це під час онлайн брифінгу повідомив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

Журнал реєстрації перевірок
Для довідок: (067) 317-58-86 

«Ми не можемо не приділяти увагу і вимогам у сфері будівництва. На сьогодні забудовники, на жаль, обходять чинні вимоги обов’язкового оснащення в будинках укриттів та сховищ. Причина тому – прогалини в чинному законодавстві, яке вимагає передбачити укриття в проекті будівництва або щоб була можливість користуватись сховищем поряд. Так от «або» не повинно бути! До того ж, ДСНС та місцеве самоврядування усунене від процесу прийняття будинків в експлуатацію. До чого це призвело ми бачимо – у фонді захисних споруд практично відсутні новобудови», – пояснює заступник голови КМДА.

Саме тому, зазначив пан Пантелеєв, місто ініціюватиме відповідні звернення, щоб ці прогалини були усунуті.

Джерело: ЗАКОН І БІЗНЕС

Розроблення документів із цивільного захисту

Матеріали до теми


Кабміном внесено зміни до Порядку бронювання військовозобов’язаних за списком
Уряд знову вніс зміни до Порядку бронювання військовозобов’язаних за списком військовозобов’язаних під час дії воєнного стану, затвердженого постановою Кабінету Міністрів ...