У Києві затримали керівництво поліклініки, біля якої люди не змогли потрапити в укриття під час обстрілу


У Києві затримали керівництво поліклініки, біля якої люди не змогли потрапити в укриття під час обстрілу

У межах слідчих дій у Києві затримали заступника голови Деснянського району, а також директора поліклініки, його заступника та охоронця установи, повідомляє Київська міська прокуратура.

“У межах розслідування трагічних наслідків через недопуск громадян до укриття затримано у порядку ст. 208 КПК України чотирьох осіб: першого заступника Деснянської РДА, директора медзакладу та його заступника, а також охоронця”, – йдеться в повідомленні.

Їм готуються оголосити про підозру за статтями про службову недбалість, що спричинила тяжкі наслідки, і про залишення в небезпеці, що спричинило смерть.

Під час нічного обстрілу російськими окупантами в ніч на 1 червня у столиці люди, які вийшли на вулицю під час звуків повітряної тривоги, не змогли потрапити у притулок у будівлі поліклініки у Деснянському районі, бо двері були зачинені. Уламки ракети впали поруч із поліклінікою, загинули троє людей, включаючи дівчинку дев’яти років.

 

Як визначати категорії приміщень з вибухопожежної та пожежної небезпеки — читайте в журналі «Охорона праці і пожежна безпека»

Мер Києва Віталій Кличко сказав, що те, чи було відкрито сховище, має встановити розслідування. Наразі точно говорити про це неможливо, бо вибухом вибило всі двері.

За деякими даними очевидців, в укритті закрився охоронник, який міг перебувати у стані алкогольного сп’яніння.

Слідчі дії у кримінальному провадженні тривають.

Джерело: MIND.UA

Розроблення документів із цивільного захисту

Матеріали до теми


Підписано Закон № 3696: збільшення штрафів за порушення норм військового обліку та мобілізації
Президент підписав Закон України від 9 травня 2024 року № 3696-IX «Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення ...
Кабміном внесено зміни до Порядку бронювання військовозобов’язаних за списком
Уряд знову вніс зміни до Порядку бронювання військовозобов’язаних за списком військовозобов’язаних під час дії воєнного стану, затвердженого постановою Кабінету Міністрів ...