Як зробити офіс комфортним влітку: топ-10 ідей


Як зробити офіс комфортним влітку: топ-10 ідей

У спеку здається, що навіть думки плавляться, наче тане морозиво. А відтак може падати продуктивність роботи. І хоча погода нині мінлива, літо (не календарне, а фактичне) все-таки настане. Як підготувати до цього офіс, створити комфортні умови для працівників?

1. Кондиціонери

Кліматична техніка — це перше, про що потрібно подумати у літній період. Карантинну холодну весну 2021 року більшість офісних працівників провели вдома, працюючи віддалено. Проте час повертатися в офіси, тому подбайте про те, щоб у кабінетах (ідеально — в коридорах також) були встановлені кондиціонери, вентилятори, зволожувачі та очищувачі повітря.

2. Захист від сонця

Якщо кондиціонерів у приміщенні немає, попіклуйтеся, щоб до настання спекотних днів в офісі були встановлені жалюзі або маркізи. Вони допоможуть сховатися від прямих сонячних променів, які нагрівають приміщення.

3. Провітрювання

Простий, корисний та дієвий метод пережити спеку. Приміщення повинні провітрюватися до приходу співробітників в офіс (вранці, коли повітря прохолодніше) та після обіду (коли спека вже спадає), адже в обідній час це робити неефективно.

4. Вологе прибирання

У спекотні дні дуже важливо регулярно та часто робити в офісі вологе прибирання (підлоги, меблів), мінімум двічі на день. А також поставте в приміщенні зволожувач повітря, коли будете його вибирати, зверніть увагу на квадратуру, якій він відповідає.

5. Дозвольте працювати віддалено

Запропонуйте у спекотні дні співробітникам працювати віддалено. Все, звісно, залежить від виду діяльності та специфіки роботи. Якщо підлеглі не працюють безпосередньо з клієнтами, то вони без проблем можуть виконувати свою роботу, не виходячи з дому: все, що потрібно для віддаленої роботи, це ноутбук/комп’ютер та якісний інтернет.

6. Графік роботи

Перегляньте графік роботи у спекотні дні, перенесіть початок робочого дня на годину, півтори раніше. Наприклад, дозвольте підлеглим починати роботу годині о 7.00–8.00 ранку, якщо це можливо, і йти на годину раніше — о 16.00–17.00.

Також співробітники оцінять, якщо ви скоротите робочий день, нехай навіть це буде один день на тиждень, скажімо — в п’ятницю, що залишить більше часу на дозвілля.

7. Будьте уважними до працівників, які знаходяться у групі ризику

Якщо в колективі є вагітні жінки, матері, що годують немовлят, працівники старшого віку або з хронічними захворюваннями, запропонуйте працювати їм скорочений робочий день, віддалено або декілька оплачуваних вихідних.

8. Зробіть дрес-код менш суворим

Деяким співробітникам непросто дотримуватися дрес-коду, а влітку особливо — ділові костюми та закрите взуття створюють дискомфорт. З розумінням поставтеся до цього. Дозвольте співробітницям замінити закриті туфлі на відкриті (не на сланці, звісно), чоловікам не носити піджак та краватку, змінити довгий рукав сорочки на короткий (міжсезонні ділові костюми на літні). Жінкам дозвольте одягати літні сукні (довжина — трохи вище або нижче коліна).

9. Літнє меню

Запропонуйте співробітникам соки, фрукти, ягоди, морси, безалкогольне мохіто, воду з лимоном, охолоджені коктейлі та морозиво. Звісно, чай, кава теж користуватимуться попитом, але й така корисна альтернатива влітку буде доречнішою.

10. Вода

У спекотні дні дуже важливо пити регулярно та багато. Забезпечте співробітників очищеною водою (кулери та бутильована в холодильниках), влітку замовляйте її частіше.

Джерело: Rabota.ua

Матеріали до теми


Про реалізацію прав працівників на безпечні умови праці
Систематичний і достовірний збір даних про стан охорони праці і травматизм на виробництві є об’єктивним підґрунтям для здійснення аналізу всіх ...
Щодо безпеки праці на підприємстві з постачання теплової енергії
Фахівцями Південно-Східного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці було проведено інформаційно-роз’яснювальну роботу з працівниками теплопостачального підприємства після закінчення опалювального ...