Як правильно і безпечно користуватися генератором: поради рятувальників


Як правильно і безпечно користуватися генератором: поради рятувальників

Через неправильне використання генераторів в Україні фіксують нещасні випадки. Рятувальники дали поради, як правильно і безпечно користуватися генератором

Укотре рф вдається до обстрілу енергооб’єктів України, у зв’язку з чим спостерігаються проблеми зі світлом. Українці змушені використовувати генератори. Однак багато хто нехтує правилами безпеки. Державна служба з надзвичайних ситуацій нагадала, як безпечно використовувати бензинові та дизельні генератори.

Раніше писали: Безпечна експлуатація бензинових генераторів

 

Основні правила безпеки під час користування генераторами

Розміщувати генератори потрібно ззовні будівлі, бажано під навісом або в технічному приміщенні з вентиляцією. Відстань до стін, вікон та авто повинна бути не менше шести метрів. Генератор необхідно встановлювати на рівному надійному майданчику.

 

Запускати та використовувати генератор потрібно згідно з інструкцією.

Перед пуском генератора необхідно перевірити стан електропроводки, усунути пошкодження. Електричні елементи генератора повинні бути заземлені, необхідно уникати контакту силових контурів генератора з водою та іншими предметами.

Генератор не бажано вмикати під час підвищеної вологості, під час дощу.

Підтікання палива, мастила або сторонні звуки свідчать про несправність, негайно вимкніть електрогенератор та знеструмте його.

Заборонено під час використання генераторів: змінювати конструкцію генераторів, розміщувати його у замкнутому приміщенні, палити біля генератора, відкривати кришку бака чи заправляти під час роботи, змішувати різні види мастила та палива та перевищувати максимально допустимий струм вихідного роз’єму генератора.

Читайте також: Щодо безпечної експлуатації генераторів: роз’яснення Держпраці

Джерело: СУДОВО-ЮРИДИЧНА ГАЗЕТА


Документи спеціаліста з пожежної безпеки

  • Приклади основних наказів з питань пожежної безпеки
  • Приклади інструкцій для приміщень об’єкта
  • Журнали реєстрації та обліку
  • Зразок оформлення плану евакуації на випадок пожежі

Придбати

0 (800) 219-977

E-mail: podpiska@mediapro.com.ua

Матеріали до теми


Щодо заходів безпеки під час зливання-наливання зрідженого вуглеводного газу з автоцистерни до посудин АЗС
Відділом нагляду з питань безпеки праці північного напрямку Управління інспекційної діяльності у Донецькій області Східного міжрегіонального управління Державної служби України ...
Канада візьме участь у реалізації навчальних програм у протимінній діяльності за участю жінок
Активне залучення жінок до учасників протимінної діяльності в Україні сприятиме підвищенню оперативності та ефективності цього процесу. Україна зацікавлена у підтримці ...