Безпечна експлуатація бензинових генераторів


Безпечна експлуатація бензинових генераторів

Через постійні атаки на енергосистему Україні портативна електростанція або бензиновий генератор нині є розумним і відносно економічним рішенням, але одночасно й джерелом небезпеки.

Бензиновий генератор виділяє чадний газ, тому розміщують його просто неба на відстані не менше 6 метрів від вікон і дверей на майданчиках, не захаращуючи проходів, під навісом або в просторому приміщенні з вентиляцією й можливістю провітрювання.

Телефонна консультація з охорони праці і пожежної безпеки
Для довідок: 0 (800) 219-977 • E-mail: podpiska@mediapro.com.ua

Розміщення генератора в замкнутому приміщенні забороняється. Працювати з бензиновим генератором слід у сухому, бажано бавовняному одязі, волосся закривати головним убором, який не обмежує огляд. Одяг має бути повністю застібнутий. Для захисту рук використовуються рукавички з діелектричного матеріалу. Бензиновий генератор треба тримати сухим.

Дотик до мокрого бензинового генератора або пристроїв, підключених до нього, може призвести до ураження електричним струмом. Будь-яке пошкодження електричних кабелів слід негайно ліквідувати.

 

Джерело: Управління Держпраці

Засоби індивідуального захисту

Матеріали до теми


Щодо заходів безпеки під час зливання-наливання зрідженого вуглеводного газу з автоцистерни до посудин АЗС
Відділом нагляду з питань безпеки праці північного напрямку Управління інспекційної діяльності у Донецькій області Східного міжрегіонального управління Державної служби України ...
Канада візьме участь у реалізації навчальних програм у протимінній діяльності за участю жінок
Активне залучення жінок до учасників протимінної діяльності в Україні сприятиме підвищенню оперативності та ефективності цього процесу. Україна зацікавлена у підтримці ...