...

Використання мережі 5G підвищить безпеку співробітників заводу Volvo у Швеції


Використання мережі 5G підвищить безпеку співробітників заводу Volvo у Швеції

Першу в Швеції мережу 5G було запущено для промислового використання на заводі Volvo CE в Ескільстуні, Швеція.

Компанія Volvo стане однією з перших компаній у світі, яка буде використовувати мережеві технології п’ятого покоління.

У порівнянні з мережею 4G, нова 5G швидше, має більш короткий час реагування та здатна обробляти більше підключених пристроїв одночасно.

Однією з переваг цієї нової технології буде підвищена безпека для всіх, хто знаходиться поруч з машинами.

Сучасне дистанційне керування будівельними та гірськими машинами має тимчасову затримку під час передачі сигналу від оператора до дій машини. Це ускладнює точний контроль над машиною на більш високих швидкостях і знижує продуктивність машини.

Нова мережа 5G дозволяє підвищити ці показники за рахунок скорочення часу реагування.

“Ми бачимо, що інтерес галузі до 5G є значним. Автоматизація всього потоку буде означати нові способи роботи та більший виграш від ефективності. Для підключення критично важливих для бізнесу машин і транспортних засобів потрібне рішення, здатне обробляти величезні обсяги даних з гарантованим підключенням. Це те, що 5G може дати нам”, – зазначає Мелькер Йернберг (Melker Jernberg), президент Volvo CE.

Випробування проводитимуться на новій лінійці колісних навантажувачів Volvo з дистанційним управлінням. Компанія має наміри продовжувати розробку рішень для дистанційного керування будівельною технікою і повністю автоматизованих рішень.

У минулому Volvo CE, Telia і Ericsson разом працювали над підвищенням безпеки і ефективності в гірничодобувній галузі. Очікується, що ці ж принципи можуть бути використані при впровадженні технології 5G.

Джерело: редакція журналу «Охорона праці і пожежна безпека» за матеріалами T-magazine.ru

Матеріали до теми


Як правильно і безпечно користуватися генератором: поради рятувальників
Через неправильне використання генераторів в Україні фіксують нещасні випадки. Рятувальники дали поради, як правильно і безпечно користуватися генератором Укотре рф ...
Рада ухвалила законопроєкт, що дасть змогу Міноборони формувати стандарти медичної допомоги на основі вимог НАТО
Верховна Рада України ухвалила у другому читанні і в цілому проєкт Закону про організацію належного рівня медичного забезпечення Збройних Сил ...
Систему працевлаштування осіб з інвалідністю реформують за зразком розвинутих країн
Комітет Верховної Ради України з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів схвалив текст порівняльної таблиці до проєкту Закону про ...