В університеті на Житомирщині організували школу для жінок-фермерок


В університеті на Житомирщині організували школу для жінок-фермерок

На базі Поліського національного університету 9 жовтня стартував пілотний проєкт із навчання жінок-фермерок прогресивних практик ведення рослинництва. Цю програму проводять спільно з Департаментом агропромислового розвитку та економічної політики Житомирської ОВА за спонсорської підтримки Японського агентства міжнародного співробітництва (JICA).

В умовах війни в Україні основний тягар сільськогосподарського виробництва лягає на жінок, саме тому реалізація цього проєкту є вкрай важливою та актуальною для фермерок. До програми залучили 25 жінок-фермерок і професорсько-викладацький склад Поліського національного університету.

 

На зустрічі декан факультету інформаційних технологій, обліку та фінансів Олександр Ковальчук висвітлив особливості, специфіку й перспективи розвитку агробізнесу в Україні та недержавних грантових програм для допомоги сільськогосподарським виробникам.

Читайте також: Професійно-технічне навчання для учасників бойових дій та осіб з інвалідністю внаслідок війни

Керівниця навчально-наукового центру екології та охорони навколишнього середовища Тетяна Федонюк окреслила перспективи європейського партнерства у галузі екологічного сільського господарства та застосування провідних європейських практик запобігання появі бур’янів у сільськогосподарських культурах у традиційному, органічному та змішаному землеробстві.

Фермеркам представили складові частини та інструменти проєкту AGROSUS, який реалізується в одинадцяти біогеографічних регіонах Європейського Союзу та асоційованих країнах. Учасницям запропонували долучитися до регіональної спільноти стейкхолдерів AGROSUS на базі Поліського національного університету для розроблення агроекологічних стратегій управління бур’янами у ключових регіональних сільськогосподарських культурах та їхній співвалідації.

Читайте також: Як подбати про безпечну працю під час воєнного стану

Заступниця голови Департаменту агропромислового розвитку та економічної політики Житомирської ОВА Ніна Добринська розповіла про нинішній стан аграрних підприємств Житомирщини, проблеми, перспективи та програми державної підтримки.

Віримо, що проведення таких заходів сприятиме розвитку сільськогосподарського виробництва не лише на локальних рівнях, а й загалом в Україні.

Читайте також: Правила взаємодії з вибухонебезпечними предметами. Про що важливо знати працівникам

Джерело: МОН

Корпоративні тренінги з домедичної допомоги

Матеріали до теми


Ситуація із брудним повітрям у Києві може погіршитись: у ДСНС прогнозують пік пожеж на вихідні
Як відомо, 20 вересня Київ увійшов в п’ятірку світового рейтингу по забрудненості повітря. На вихідних ситуація може ще погіршиться через ...
Киянам радять обмежити перебування на вулиці через погіршення якості повітря
У Києві вранці 20 вересня спостерігається тимчасове погіршення якості повітря. Про це повідомляє Київська міська державна адміністрація з посиланням на департамент ...
Статзвітність 2025 року
Держстат оприлюднив проєкти: Альбому форм державних статистичних спостережень (завантажити). У ньому представлено бланки форм державних статистичних спостережень на 2025 рік ...