В Укренерго заявили, що графіки відключень електроенергії стали справедливішими


В Укренерго заявили, що графіки відключень електроенергії стали справедливішими

Голова правління НЕК «Укренерго» Володимир Кудрицький повідомив, що у червні графіки відключень електроенергії були змінені, що призвело до зменшення кількості скарг від населення. Про це він розповів в інтерв’ю hromadske.

На початкових етапах впровадження графіків було багато скарг на нерівномірність відключень між різними областями. Проблема виникала через значний обсяг споживання критичної інфраструктури, що призводило до більш частих відключень для інших споживачів.

«Якщо критичною інфраструктурою «бронюється» значний обсяг споживання, то решта споживачів несуть більший тягар відключень. Наприклад, у Києві, де більше критичної інфраструктури, залишалося менше потужності, яку можна було б розбити на черги та відключати за графіками» — пояснив пан Кудрицький.

Читайте також: Безпека праці під час аварійного відключення світла

В областях, де відсоток критичної інфраструктури менший, як у Тернопільській області, відключення були менш тривалими. Проте наразі методика змінилася: кожному обленерго призначається певна кількість черг для відключень, які розподіляються по всій країні рівномірніше.

Пан Кудрицький наголосив, що у певний час у всіх областях одночасно вводиться одна і та сама черга відключень, які постійно змінюються між собою. Це дозволяє забезпечити справедливий розподіл обсягів відключень.

Також Уряд працює над можливістю зміни методики застосування відключень для прифронтових територій.

«Зараз Кабмін працює над можливістю зміни методики застосування відключень для частини прифронтових територій, де й так важка гуманітарна ситуація та є реальна загроза життю через обстріли. Планується, що буде визначена зона, близька до лінії фронту, де відключення більше не застосовуватимуть», — додав він.

Читайте також: Блекаут: пожежна безпека, загрози пожеж і стратегії запобігання

Джерело: СУДОВО-ЮРИДИЧНА ГАЗЕТА

Передплата кешбек

Матеріали до теми


Українців закликали встановлювати сонячні установки
Україна активно підтримує розвиток розподіленої генерації, і приватні домогосподарства можуть значно посилити енергосистему країни за рахунок встановлення невеликих індивідуальних сонячних ...