Ситуація із брудним повітрям у Києві може погіршитись: у ДСНС прогнозують пік пожеж на вихідні


Ситуація із брудним повітрям у Києві може погіршитись: у ДСНС прогнозують пік пожеж на вихідні

Як відомо, 20 вересня Київ увійшов в п’ятірку світового рейтингу по забрудненості повітря. На вихідних ситуація може ще погіршиться через пожежі у Київській області.

Речниця ДСНС у Київській області Вікторія Рубан повідомила, що зараз у Вишгородському районі є один осередок пожежі. Йдеться про ділянку площею до 2 гектарів. Там тління, але великого вогню немає. Про це вона сказала в ефірі «Київ24».

Читайте також: Уряд ухвалив постанову про забезпечення населення засобами захисту органів дихання

«Загроза є. Бачимо, що дощу немає доволі довго. Суха трава, сухе гілля. По всій області постійно виникають пожежі в екосистемах», — пояснила вона.

За словами Рубан, за статистикою, пік пожеж припадає саме на вихідні дні. Люди виїжджають на дачні ділянки, виходять у населених пунктах та селах і усе палять.

Читайте також: Засоби індивідуального захисту органів дихання

Джерело: СУДОВО-ЮРИДИЧНА ГАЗЕТА

Посібник «Організація охорони праці від А до Я Покроковий алгоритм дій, підводні камені, рекомендації експерта»

Матеріали до теми


Киянам радять обмежити перебування на вулиці через погіршення якості повітря
У Києві вранці 20 вересня спостерігається тимчасове погіршення якості повітря. Про це повідомляє Київська міська державна адміністрація з посиланням на департамент ...
Статзвітність 2025 року
Держстат оприлюднив проєкти: Альбому форм державних статистичних спостережень (завантажити). У ньому представлено бланки форм державних статистичних спостережень на 2025 рік ...