Уряд ухвалив постанову про забезпечення населення засобами захисту органів дихання


Уряд ухвалив постанову про забезпечення населення засобами захисту органів дихання

Кабмін на засіданні 16 серпня визначив механізм забезпечення непрацюючого населення засобами індивідуального захисту органів дихання від бойових отруйних речовин.

Також розширено межі умов, на випадок виникнення яких створюються запаси засобів індивідуального захисту органів дихання.

Крім того, визначено порядок накопичення засобів радіаційного і хімічного захисту для забезпечення працівників місцевих державних адміністрацій та працівників органів місцевого самоврядування.

АУДИТ ОХОРОНИ ПРАЦІ — незалежна комплексна перевірка підприємства на відповідність законодавству України
0 (800) 219-977 • E-mail: podpiska@mediapro.com.ua

Відповідні зміни Уряд вніс до постанови від 19.08.2002 № 1200 «Про затвердження Порядку забезпечення населення і працівників формувань та спеціалізованих служб цивільного захисту засобами індивідуального захисту, приладами радіаційної та хімічної розвідки, дозиметричного і хімічного контролю». Це зроблено з метою узгодження її з положеннями Закону України від 8 листопада 2023 року № 3441-IX «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо уточнення повноважень суб’єктів забезпечення цивільного захисту, вдосконалення законодавства з питань захисту населення і територій від наслідків надзвичайних ситуацій, організації та проведення евакуації населення, забезпечення охорони життя та здоров’я громадян».

Нагадаємо, що Кабмін постановою від 13 серпня 2024 р. № 923 вніс зміни до низки нормативно-правових актів щодо уточнення повноважень суб’єктів забезпечення цивільного захисту у разі надзвичайних ситуацій.

Розроблення документів з цивільного захисту
Індивідуальний підхід • Стислі терміни виконання • Доступна ціна
0 (800) 219-977 • E-mail: podpiska@mediapro.com.ua

Крім того, Верховна Рада готується прийняти за основу законопроект № 11345 щодо запобігання надзвичайним ситуаціям та ліквідації їх наслідків, формування фонду захисних споруд цивільного захисту, створення класів та центрів безпеки. Відповідно до нього, зокрема, встановлюється, що комісійні обстеження військовим командуванням об’єктів підземного простору різного призначення усіх форм власності можуть стосуватися, у тому числі, усіх будинків та земельних ділянок приватної форми власності, багатоповерхових будинків, які належать співвласникам на праві спільної сумісної власності.

Джерело: Судово-юридична газета

Засоби індивідуального захисту

Матеріали до теми


Безпека праці у сфері будівництва
Умови праці – найважливіша соціально-економічна категорія, показник соціального і технічного прогресу суспільства. Вони розподіляються на сприятливі і несприятливі. Межа між ...
Виробникам робочого одягу — про дотримання норм безпеки та гігієни праці
Фахівці Управління інспекційної діяльності у Чернівецькій області Південно-Західного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці провели комплексний тематичний семінар на ...