Мінвідновлення розробило перший проєкт повторного використання на будівництво укриття для школи


Мінвідновлення розробило перший проєкт повторного використання на будівництво укриття для школи

Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури спільно з ДП «НДІпроєктреконструкція» розробило перший проєкт повторного використання на будівництво укриття для школи.

Про це повідомила заступниця міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Наталія Козловська.

«Потрібні конкретні практичні рішення. Це і є наш наступний рівень роботи. Спільно з будівельною спільнотою розробляємо проєкти повторного використання. Це конкретні архітектурні, технічні та технологічні рішення, які забудовник може взяти як шаблон та відповідно до нього будувати споруду цивільного захисту», — зазначила вона.

За словами Козловської, залізобетонна споруда передбачає захист для 100 дітей та вчителів, які одночасно перебувають в укритті, а також два евакуаційні виходи, сходи одного з яких обладнані похилим підйомником для маломобільних груп.

Цивільний захист на підприємстві: в мирний час та в умовах воєнного стану — читайте в журналі «Охорона праці і пожежна безпека»

Крім цього, споруда має запроєктовані два приміщення для розміщення людей, санітарні вузли (які враховують потреби маломобільних людей), приміщення для зберігання забрудненого верхнього одягу, передбачено пост медсестри. Укриття є протирадіаційним.

«Проєкт зареєстрований в Єдиній державній електронній системі у сфері будівництва і доступний за посиланням. Кожен забудовник може безкоштовно брати його за основу у своїй роботі», — додала заступниця міністра.

Раніше писали: Будинки прийматимуть в експлуатацію лише з укриттями

Як повідомлялося, Міністерство цифрової трансформації, Міністерство освіти і науки, ГО «Mariupol Reborn» та Big City Lab підписали меморандум про запуск пілотного проєкту для п’яти типових шкіл, які реконструюють відповідно до потреб та вимог нових реалій.

Джерело: Укрінформ

Розроблення документів із цивільного захисту

Матеріали до теми


Поради щодо підготовки до можливих відключень електроенергії, пов’язаних із ворожими обстрілами енергоструктури
Зробіть запас питної і технічної води. На одну дорослу особу на добу потрібно 3 літри питної води (включно з рідиною, ...