Сільськогосподарські роботи входять до переліку суспільно корисних робіт


Сільськогосподарські роботи входять до переліку суспільно корисних робіт

Порядок залучення працездатних осіб до суспільно корисних робіт в умовах воєнного стану затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 13 липня 2011 року № 753 (далі — Порядок).

Додаток до Порядку містить орієнтовний перелік таких робіт: ремонт і будівництво житлових приміщень, надання допомоги населенню, заготівля дров для опалювального сезону, ліквідація стихійних сміттєзвалищ та облаштування полігонів твердих побутових відходів тощо.

Читайте також: Про особливості суспільно корисної роботи під час воєнного стану

Про це під час інформаційного семінару в одній із сільських громад Запорізького району нагадали посадовці управління інспекційної діяльності у Запорізькій області. Вони звернули увагу, що до переліку входять і сільськогосподарські роботи (весняно-польові, збирання врожаю, сінокосіння).

Джерело: Управління Держпраці

Проведення заходів державного контролю. Що необхідно знати. Практикум

Матеріали до теми


Рекомендації, як зменшити ризики виникнення теплового стресу на робочому місці
Контролюйте температуру за допомогою інженерних рішень, наприклад: змініть виробничі процеси, де це можливо; використовуйте вентилятори або кондиціонери; використовуйте фізичні бар’єри, ...
Забезпечення працівників ЗІЗ в умовах нагрівного мікроклімату
В разі неможливості забезпечити технічними засобами допустимі гігієнічні нормативи опромінення на робочих місцях, використовуються засоби індивідуального захисту (ЗІЗ) – спецодяг, ...