Приклад використання Ідентифікатора виробничих небезпек


Приклад використання Ідентифікатора виробничих небезпек

У зв’язку з тим, що під час бойових дій з’явились додаткові виробничі небезпеки, є необхідність на практиці роботодавцям застосовувати «Ідентифікатор виробничих небезпек» для мінімізації та/або усунення професійних ризиків на робочому місці.

Відтак розглянемо приклад застосування цього захисного спорядження для застосування систем захисту тіла та спорядження від уламків та можливі наслідки застосування цих засобів.

Розроблення документів з охорони праці
Для довідок: 067-317-5886 

Все обладнання та спорядження має суттєву вагу, що негативно може впливати на рухомий апарат тіла людини в процесі роботи. В середньому найлегші моделі бронежилетів та шоломів мають вагу у межах 2.5 – 20 кг та 1.4 – 3.9 кг відповідно. Постійне носіння такої ваги суттєво впливає на тіло людини та завдає шкоди. Тому слід зрозуміти, що небезпека полягає у постійній дії сили тяжіння на предмети, які носить людина.

 

Тому в багатьох випадках слід обмежити дію сили тяжіння. Питання як це можна зробити? Треба врахувати доцільність застосування цих засобів та час носіння, та відповідно до умов підібрати вагу та клас засобу захисту. Створити профілактичні заходи для вільного руху – застосування гімнастичних вправ. Розподіляти навантаження на персонал та проводити постійну ротацію працівників, які застосовують засоби. Проводити медичні огляди працівників, які застосовують ці засоби, для запобігання гострим та хронічним захворюванням.

Засоби індивідуального захисту — завітайте в магазин проєкту «Охорона праці і пожежна безпека»

Комісією повинна бути розглянута можливість санаторно-курортного лікування особам, які зазнали травм та впливу на здоров’я під час носіння цих засобів. В жодному разі не допускати до носіння таких засобів осіб, які мають захворювання рухомого апарату, нервової системи або порушення системи кровообігу.

 

Окрім ваги, у теплих регіонах держави влітку слід враховувати температуру, яка теж має суттєвий вплив на носіння таких систем захисту, тому що впливають на терморегуляцію тіла людини. Металеві пластини (або інші) під дією сонячного випромінювання й температури навколишнього середовища нагріваються та передають тепло одразу до тіла людини, запобігаючи природному охолодженню тіла на певних його ділянках, що порушує рух лімфи, крові та інших рідин тіла людини. Це має негативний наслідок, який може привезти до зневоднення організму. Необхідно час від часу мати змогу працівнику зняти засіб захисту та охолодити тіло шляхом природнього вентилювання та омивання частин тіла водою. Обов’язково необхідно забезпечувати таких працівників підсоленою водою з врахуванням особистих вад людини.

Спецвипуск № 2, 2023 «Докладно про навчання з охорони праці + практичний кейс, як зробити навчання ефективним і зменшити витрати підприємства»
067-317-5886

Конструктивна частина засобу повинна надавати змогу працівнику підлаштувати конструктивні елементі для зручного носіння.

Як уже зазначалося, наслідками довгого носіння цих засобів захисту можуть бути порушення функцій організму як-то: порушення кровообігу, лімфотичної системи, системи потовиділення, втрата солей організмом, проявлення міозитів, запалення кісткового та головного мозку, грижі міжхребцевих дисків, протрузії, радикуліти, скаліози, кіфози та інші.

Раніше писали: Директора підприємства з Київщини судитимуть за постачання неякісних ЗІЗ

Кожна людина, незважаючи на те, хто він — керівник чи працівник, повинні розуміти, що здоров’я має найвищу цінність.

Раніше писали: Щодо дотримання вимог відповідності продукції, представленої на ринку

Джерело: Управління Держпраці


Живий журнал «Охорона праці і пожежна безпека»

Доступний 24/7 у смартфоні, на планшеті чи комп’ютері

  • зразки документів
  • моніторинг законодавства
  • роз’яснення
  • відповіді на запитання
  • досвід провідних компаній

Презентаційний номер: e.oppb.com.ua
0 (800) 219-977

Матеріали до теми


Санітарні норми виробничих приміщень: вказівки лікаря з гігієни праці щодо роботи в спеку
Лікар відділу гігієни праці та атестації робочих місць за умовами праці управління інспекційної діяльності, в межах своїх повноважень інформує щодо ...