Директора підприємства з Київщини судитимуть за постачання неякісних ЗІЗ


Директора підприємства з Київщини судитимуть за постачання неякісних ЗІЗ

Офіс генерального прокурора повідомляє, що директора підприємства з Київської області судитимуть за постачання неякісних бронежилетів до військової частини у Закарпатській області на загальну суму 6,4 млн грн.

Прокурори Офісу генпрокурора скерували до суду обвинувальний акт стосовно керівника підприємства за фактами заволодіння майном в особливо великому розмірі та легалізації доходів, одержаних злочинним шляхом (ст. 191, ст. 209 Кримінального кодексу України).

Читайте також: Категорії ризиків, від яких захищають ЗІЗ користувачів, відповідно до вимог Технічного регламенту ЗІЗ

«Розслідуванням встановлено, що директор одного з підприємств Київщини у травні 2022 року уклав із Закарпатським обласним територіальним центром комплектування та соціальної підтримки договір про постачання 350 бронежилетів 4 класу захисту на загальну суму 6,4 млн грн», — ідеться у повідомленні.

На виконання умов договору обвинувачений організував постачання одній із військових частин Закарпатської області 350 бронежилетів, які за документами мали відповідати четвертому класу захисту.

«Згідно з висновком експертизи, зазначені бронежилети не відповідають вимогам ДСТУ (ДСТУ 8782:2018 Засоби індивідуального захисту. Бронежилети. Класифікація. Загальні технічні умови), оскільки при здійсненні пострілу з певної дистанції можливе їх пробиття», — підкреслили в ОГП.

Читайте також: Спецодяг: як організація ArmWomenNow створює жіночу військову форму

Керівник підприємства заволодів бюджетними коштами, виділеними на забезпечення національної безпеки та оборони України, на загальну суму 5,9 млн грн та в подальшому здійснив їх легалізацію.

Джерело: Укрінформ


АУДИТ ОХОРОНИ ПРАЦІ — незалежна комплексна перевірка підприємства на відповідність законодавству України

Процедура аудиту необхідна насамперед керівникові компанії, щоб:

✔ знати реальний стан справ на підприємстві щодо питань з ОП;

✔ виявити слабкі сторони системи охорони праці;

✔ підготуватися до перевірки контролюючих органів;

✔ запобігти ризикам та зберегти життя і здоров’я працівників.

0 (800) 219-977(067) 317-58-86
podpiska@mediapro.com.ua

Матеріали до теми


Деякі вимоги безпеки електродугового зварювання: використовуйте ЗІЗ
Електродугове зварювання використовується в багатьох галузях промисловості, адже воно дозволяє ефективно з’єднувати деталі. Проте під час зварювання металів за допомогою ...
Про забезпечення засобами індивідуального захисту працівників машинобудівного підприємства
На машинобудівному підприємстві ПрАТ «Слов’янський машинобудівний завод» проведено онлайнову нараду. Інспектором відділу нагляду з питань безпеки праці надано поради щодо ...
Безпека під час використаня електрозахисних засобів: консультація від Держпраці з працівниками закладів освіти
Вибір необхідних електрозахисних засобів, засобів захисту від дії електричного поля (ЕП), а також ЗIЗ регламентується Правилами експлуатації електрозахисних засобів, які ...