Про забезпечення медичними аптечками


Про забезпечення медичними аптечками

Вимоги до утримання медичних аптечок на підприємстві

Слід зазначити, що упакування для аптечки повинно бути герметичним (щоб не допустити псування лікарських засобів під впливом вологи, світла тощо), міцним і забезпечувати легкий і швидкий доступ до її вмісту.

! Зверніть увагу, що не можна зберігати в аптечці препарати без зазначення назви і терміну придатності, без інструкцій щодо застосування.

 

Один раз на 3-4 місяці необхідно переглядати вміст аптечки, контролювати терміни придатності препаратів, проводити зовнішній огляд і вилучати зіпсовані або непридатні до застосування лікарські засоби.

 

Хто відповідає за забезпечення медичними аптечками

Зазвичай інженер з охорони праці визначає потреби персоналу (з огляду на види і характер робіт), звертається в аптечні заклади щодо придбання аптечок, необхідних медичних виробів та лікарських засобів, погоджує рахунки на оплату з директором та подає їх в бухгалтерію.

Крім цього, інженер з охорони праці здійснює систематичний контроль 1 раз 3 місяці (на початку кожного кварталу) стану аптечок (згідно з вимогами законодавства), зовнішній огляд та перегляд їх змісту. За результатами огляду надає усні вказівки або припис керівникам структурних підрозділів щодо усунення виявлених порушень, визначає потреби в закупівлі медичних засобів для поповнення складу аптечок.

Водночас начальник адміністративно-господарського відділу (або призначена керівником підприємства особа) разом з керівниками структурних підрозділів, відповідальних за утримання аптечок, здійснює облаштування місць розміщення аптечок, встановлює необхідні конструкції, шафи тощо.

ДОМЕДИЧНА ДОПОМОГА: як зберегти життя/здоров’я потерпілого + практичний кейс про правила в умовах бойових дій
Для довідок: 0 (800) 219-977E-mail: podpiska@mediapro.com.ua

Вас може зацікавити:

Джерело: журнал «Охорона праці і пожежна безпека»

Передплата 2024

Матеріали до теми


Про виплату потерпілому внаслідок нещасного випадку на виробництві
Коли призначається виплата у разі нещасного випадку Щомісячна страхова виплата призначається потерпілому з дня встановлення МСЕК ступеня втрати професійної працездатності ...
Безпечна утилізація рослин-шкідників
Тематичний тренінг з питань безпечного скошування механічним способом рослин-шкідників, зокрема борщівника Сосновського, проведено для працівників виробничих бригад Національного природного парку ...
Консультації Держпраці з питань безпечної експлуатації транспортних засобів
Роботодавець перед виїздом зобов’язаний проінформувати водія про: умови праці на лінії; місця вантажно-розвантажувальних робіт; особливості вантажу, що перевозиться. Необхідно випускати ...