Про створення інформаційної платформи громадського здоров’я


Про створення інформаційної платформи громадського здоров’я

Зроблено черговий крок у реалізації Концепції розвитку електронного здоров’я — Уряд схвалив законопроєкт щодо створення інформаційної платформи громадського здоров’я.

 

Які можливості надасть інформаційна платформа громадського здоров’я

У сфері громадського здоров’я зібрані великі масиви даних щодо показників стану здоров’я населення, санітарно-епідеміологічного добробуту, факторів середовища, небезпечних факторів, екологічної інформації тощо.

ДОМЕДИЧНА ДОПОМОГА: як зберегти життя/здоров’я потерпілого + практичний кейс про правила в умовах бойових дій
Для довідок: 0 (800) 219-977 • E-mail: podpiska@mediapro.com.ua

Тому потрібен зручний та ефективний інструмент для збирання, обробки, зберігання, аналізу даних та відображення результатів такого аналізу. Таким інструментом стане створена платформа. Вона дасть змогу вирішувати такі завдання:

  • збирати з великої кількості джерел, в тому числі за рамками сфери охорони здоровʼя, агреговані дані щодо показників стану здоров’я населення, факторів середовища життєдіяльності, факторів ризику, небезпечних факторів, показників моніторингу довкілля, безпечності та якості харчових продуктів, непродовольчих товарів, заходів щодо зміцнення здоров’я і ресурсів сфери охорони здоров’я тощо;
  • зберігати та обробляти зібрані дані, здійснювати аналіз та оцінки ризиків для здоров’я населення та прогнозувати стан здоров’я населення;
  • надавати доступ до цієї інформації органам державної влади, місцевого самоврядування, закладам охорони здоровʼя та іншим зацікавленим особам.

Інформаційна платформа надасть змогу створити єдину точку доступу до повної, достовірної та актуальної інформації для прийняття обґрунтованих рішень у сфері охорони здоровʼя і праці та громадського здоров’я.

Джерело: Урядовий портал

Корпоративні тренінги з домедичної допомоги

Матеріали до теми