Буде створено реєстр земель, потенційно забруднених вибухонебезпечними предметами


Буде створено реєстр земель, потенційно забруднених вибухонебезпечними предметами

Це буде перший державний реєстр територій, забруднених чи ймовірно забруднених вибухонебезпечними предметами. Відповідне рішення ухвалив Кабінет Міністрів.

Адмініструватиме сайт Державна служба з надзвичайних ситуацій, а технічну підтримку надаватиме Центр гуманітарного розмінування. Реєстр запрацює після введення його в експлуатацію ДСНС.

 

Зазначається, що запуск реєстру автоматизує і прискорить низку процесів щодо моніторингу і планування робіт із розмінування.

Інформація до реєстру надходитиме від Центру гуманітарного розмінування, держорганів і місцевої влади. Також до реєстру можна буде вносити інформацію про результати обстежень, зокрема за допомогою засобів сканування, супутникових знімків тощо.

Вся територія, що зазнала впливу бойових дій, буде включена до реєстру. Обстежена територія, на якій не виявлено чи знешкоджено вибухонебезпечні предмети, виключатиметься з реєстру.

Засоби індивідуального захисту — завітайте в магазин проєкту «Охорона праці і пожежна безпека»

Читайте також:

Джерело: Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України

№4′ 2023 «Пожежна безпека на підприємстві: вимоги, організація, законодавчі зміни»

Матеріали до теми


Ситуація з постачанням електроенергії залишатиметься складною
Найближчі півтора місяця ситуація з постачанням електроенергії залишатиметься складною. У Держенергонагляді спрогнозували коли зменшаться відключення світла. Пом’якшення графіків відключень очікується ...
Про застосування санітарних норм щодо перевищення рівня шуму від генераторів: роз’яснення МОЗ
ЗАПИТАННЯ Чи передбачено штрафи для власників генераторів за перевищення рівня шуму під час роботи приладів з огляду на чинні санітарно-гігієнічні ...