Про вимоги до безпеки праці під час експлуатації стрічкових конвеєрів


Про вимоги до безпеки праці під час експлуатації стрічкових конвеєрів

З метою зменшення випадків виробничого травматизму, фахівець відділу гірничого нагляду Центрально-Західного міжрегіонального управління Держпраці роз’яснив працівникам видобувного підприємства вимоги безпеки праці та провів тренінг щодо безпечної експлуатації стрічкових конвеєрів в ході виконання робіт.

Посадовець акцентував, що на підприємстві повинен бути затверджений перелік працівників, які здійснюють контроль за технічним станом і безпечною експлуатацією конвеєрного транспорту.

АУДИТ ОХОРОНИ ПРАЦІ — незалежна комплексна перевірка підприємства на відповідність законодавству України
0 (800) 219-977 • E-mail: podpiska@mediapro.com.ua

Існують певні особливості комплектування конвеєрних ліній та установок, а також загальні вимоги безпеки при їх експлуатації.

У разі ручного відбирання породи швидкість руху конвеєрної стрічки необхідно встановлювати не більше ніж 0,5 м/с. У місці відбирання породи стрічка повинна бути огороджена.

Проходи та проїзди під естакадами конвеєрів повинні бути захищені суцільними навісами, що виступають за габарити естакад по ширині не менше ніж на 1,0 м з кожного боку.

ДОМЕДИЧНА ДОПОМОГА: як зберегти життя/здоров’я потерпілого + практичний кейс про правила в умовах бойових дій
Для довідок: 0 (800) 219-977 • E-mail: podpiska@mediapro.com.ua

Учасники тренінгу відпрацювали виконання робіт при експлуатації стрічкових конвеєрів з урахуванням вимог безпеки.

За результатами проведеного тренінгу працівникам підприємства рекомендовано впроваджувати ризико-орієнтовний підхід до системи управління охороною праці, а також здійснювати постійний контроль за станом охорони праці та трудовою дисципліною на виробничих об’єктах.

Засоби індивідуального захисту — завітайте в магазин проєкту «Охорона праці і пожежна безпека»

Джерело: Управління Держпраці

Передплата 2024

Матеріали до теми


Видача наряд-допуску для виконання робіт на висоті: дбаємо про безпеку
Порядок безпечного виконання робіт на висоті регламентовано Правилами охорони праці під час виконання робіт на висоті (далі – Правила). На ...
Про реалізацію прав працівників на безпечні умови праці
Систематичний і достовірний збір даних про стан охорони праці і травматизм на виробництві є об’єктивним підґрунтям для здійснення аналізу всіх ...