Про своєчасне усунення виробничих ризиків на підприємстві, де виготовляють вироби з пластмаси (превентивна робота Держпраці)


Про своєчасне усунення виробничих ризиків на підприємстві, де виготовляють вироби з пластмаси (превентивна робота Держпраці)

Про зміни у трудовому законодавстві під час воєнного стану, про належне укладання трудових відносин – оформлення трудових договорів, оплату праці, безпечну організацію трудового процесу  в умовах підвищеної температури повітря, низку інших актуальних питань поінформовано виробника виробів з пластмаси на Вижниччині.

Інформаційне відвідування, у межах превентивної роботи, організували та провели головні державні інспектори Управління інспекційної діяльності у Чернівецькій області Олена Антофій та Марина Мойсей.

Суб’єкта малого бізнесу поінформовано про важливість дотримання чинних нормативно-правових актів з питань законодавства про працю та безпеку праці.

Акцентовано, зокрема, на роботах підвищеної небезпеки, експлуатації машин, устаткування та обладнання підвищеної небезпеки.

Рекомендовано проведення заходів, націлених на запобігання нещасним випадкам виробничого травматизму, виявлення та своєчасного усунення виробничих ризиків на робочих місцях.

Зазначено на актуальних нормах трудового законодавства. Надано додаткові рекомендації щодо способів його ефективного дотримання.

Джерело: Управління Держпраці

Електронна версія «Охорона праці і пожежна безпека». Передплата – 2025

Матеріали до теми


Дискусійні питання щодо проведення інструктажів з питань охорони праці
Порядок проведення інструктажів з питань охорони праці на робочому місці визначає «Типове положення про порядок проведення навчання і перевірки знань з ...
Безпека праці на сільськогосподарському підприємстві: ключові вимоги під час годівлі ВРХ
Основні вимоги організації безпечної праці при годівлі великої рогатої худоби До основних вимог безпеки належать такі: – до обслуговування ВРХ ...
Щодо експлуатації обладнання підвищеної небезпеки на автозаправних комплексах
Фахівцями управління інспекційної діяльності у Харківській області продовжується інформаційно-роз’яснювальна робота з питань охорони праці, безпечного виконання робіт, експлуатації обладнання підвищеної ...