Про штрафи за невиконання рішення про вжиття обмежувальних (корегувальних) заходів


Про штрафи за невиконання рішення про вжиття обмежувальних (корегувальних) заходів

Північно-Східне міжрегіональне управління Державної служби з питань праці акцентує увагу суб’єктів господарювання на виконанні рішення про вжиття обмежувальних (корегувальних) заходів, що винесені до нехарчової продукції, виявленої під час заходів з ринкового нагляду.

Відповідно до статті 29 Закону України від 02.12.2010 № 2735-VI «Про державний ринковий нагляд і контроль нехарчової продукції» (далі — Закон № 2735-VI), до продукції, яка не відповідає встановленим вимогам чи має формальну невідповідність, що виявлена під час перевірки нехарчової продукції, органи ринкового нагляду приймають рішення про вжиття обмежувальних (корегувальних) заходів.

Суб’єкти господарювання, яких стосується рішення, зобов’язані вжити протягом визначеного строку заходи щодо погодження такої продукції із встановленими вимогами чи усунути формальну невідповідність.

Журнал реєстрації вступного інструктажу з питань охорони праці
Замовити 0 (800) 219-977

Згідно з абзацом 3 частини 4 статті 23 Закону № 2735-VI, суб’єкти господарювання, яких стосується рішення, зобов’язані вжити заходи до всіх одиниць продукції, тобто продукція приводиться у відповідність не тільки та, що виготовлена в поточному році, а й та, що виготовлена в попередні роки.

Варто попередити, що, відповідно до частини 4 статті 44 Закону № 2735-VI, за невиконання або неповне виконання рішення про вжиття обмежувальних (корегувальних) заходів передбачені адміністративно-господарські санкції у вигляді штрафу.

Так, за невиконання або неповне виконання рішення про вжиття обмежувальних (корегувальних) заходів, що винесено до продукції, яка не відповідає встановленим вимогам, передбачено застосування до суб`єкта господарювання адміністративно-господарської санкції у вигляді штрафу у розмірі шести тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (102 000 грн) для осіб, які ввели продукцію в обіг або відповідно до Закону № 2735-VI, вважаються такими, що ввели продукцію в обіг. Для розповсюджувачів – у розмірі чотирьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (68 000 грн).

Заходи пожежної безпеки: готуємося до перевірки — СПЕЦВИПУСК від ОППБ Замовлення і консультації: 0 (800) 219-977

За невиконання або неповне виконання рішення про вжиття обмежувальних (корегувальних) заходів, що винесено до продукції, яка має формальну невідповідність – у розмірі трьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (51 000 грн) для осіб, які ввели продукцію в обіг або відповідно до Закону № 2735-VI вважаються такими, що ввели продукцію в обіг, та у розмірі двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (34 000 грн) для розповсюджувачів.

Джерело:  Управління Держпраці

ФОРУМ «БЕЗПЕКА ПРАЦІ — 2023»

Матеріали до теми


Поради щодо підготовки до можливих відключень електроенергії, пов’язаних із ворожими обстрілами енергоструктури
Зробіть запас питної і технічної води. На одну дорослу особу на добу потрібно 3 літри питної води (включно з рідиною, ...
Кодекс 4:2024 відповідно до наказу ДП «УкрНДНЦ» від 25.03.2024 № 98 набуває чинності 1 травня
Повідомляємо, що 01 травня 2024 року набуває чинності Кодекс 4:2024 Настанова з проєктування при будівництві приміщень харчоблоків закладів дошкільної та ...