Програма медичних гарантій: чи є ліміт на безоплатні послуги


Програма медичних гарантій: чи є ліміт на безоплатні послуги

Медзаклад повинен мати договір з Національною службою здоров’я України.

Програма медичних гарантій передбачає, що пацієнт може безкоштовно отримати медичну послугу у будь-якій медичній установі. Про це повідомляє МОЗ.

“Єдина умова: медзаклад повинен мати договір з Національною службою здоров’я України (НСЗУ), незалежно від форми власності та місця його перебування. Водночас надані громадянам послуги оплачує держава”, — уточнили у відомстві.

Там також наголосили, що у пацієнтів часто виникають питання, чи існує ліміт на кількість безоплатних послуг для пацієнтів, як у комунальних, так і в приватних установах чи у лікаря-ФОП.

Лімітів на надання безоплатних послуг як у комунальних, так і в приватних медичних установах, які надають ці послуги за договором із НСЗУ, не існує“, — зазначають у МОЗ.

Письмова консультація — замовте послугу від експертів журналу «Охорона праці і пожежна безпека»
Для довідок: (063) 590-97-54 

Пацієнт має право звертатися до свого сімейного лікаря стільки, скільки потрібно за станом здоров’я. Також немає лімітів на кількість обстежень чи аналізів. Необхідність проведення того чи іншого обстеження визначає сімейний лікар відповідно до стану здоров’я пацієнта.

Джерело: VESTI.UA

ФОРУМ «БЕЗПЕКА ПРАЦІ — 2023»

Матеріали до теми


Підтримка психічного здоров’я людини стала одним з приорітетних завдань державної політики
У Всеукраїнський день психолога, відбувся регіональний форум з ментального здоров’я, який організований рухом «Зе Жінки», — інформує народна депутатка України, ...