Про безпеку праці в металообробній галузі


Про безпеку праці в металообробній галузі

Необхідно дотримуватися вимог законодавства з питань охорони праці при виконанні робіт, пов’язаних з очищенням деталей механічним способом. На сьогодні ці вимоги викладені у Правилах охорони праці під час очищення деталей механічним способом, зокрема дробометним, дробоструминним, піскоструминним та гідропіскоструминним, а також способом очищення у галтувальних барабанах (наказ Міністерства соціальної політики України від 30.01.2018 № 104).

Читайте також: Знаки безпеки з охорони праці

Особа, яка здійснює керування соплом під час очищення деталей, повинна використовувати дробоструминне сопло з певною відстанню від робочої зони на спеціальному майданчику.

Якщо пристрій дозволяє роботу всередині, то працівник повинен мати спеціальний костюм і систему для подачі чистого повітря, а також у камері повинен бути блокувальний механізм, що запобігає управлінню пристроєм за межами робочої зони.

Важливо дотримуватися інструкцій з охорони праці та вимог статті 14 Закону України «Про охорону праці». Також не слід нехтувати профілактичними заходами, що повинні уживати посадові особи підприємства для запобігання нещасних випадків на виробництві та випадків прихованого травматизму.

Читайте також: Як розробити інструкцію з охорони праці

Джерело: Управління Держпраці


Розроблення документів з охорони праці

Накази • розпорядження • положення • інструкції, програми
та інші документи.

Індивідуальний підхід
Стислі строки виконання
Доступна ціна

0 (800) 219-977(067) 317-58-86
E-mail: podpiska@mediapro.com.ua

Матеріали до теми


Дії населення у разі надзвичайних ситуацій: урагани та штормові попередження
Що робити у разі загрози стихійного лиха та отриманні штормового попередження зберігайте спокій, уникайте паніки; уважно слухайте інформацію по телевізору ...