Про актуальні питання гігієни праці


Про актуальні питання гігієни праці

Південно-Західним міжрегіональним управлінням Державної служби з питань праці проведено інформаційно-роз’яснювальну роботу для представників адміністрації Тернопільського національного педагогічного університету імені В. Гнатюка. Перед освітянами виступила фахівчиня відділу з питань гігієни праці та атестації робочих місць за умовами праці Управління інспекційної діяльності у Тернопільській області Людмила Крамар.

Під час заходу обговорено особливості умов праці працівників університету, важливість правильної організації, проведення та оформлення результатів медичних оглядів працівників, а також необхідності проведення лабораторних досліджень умов праці з визначенням шкідливих та небезпечних факторів виробничого середовища і трудового процесу на робочих місцях працівників відповідно до гігієнічної класифікації праці за показниками шкідливості та небезпечності факторів виробничого середовища, важкості і напруженості трудового процесу.

Журнал реєстрації вступного інструктажу з питань охорони праці
Замовити 0 (800) 219-977

Окрім того, наголошено, що відповідно до ст. 17 Закону України від 14 жовтня 1992 року № 2694-XII «Про охорону праці» роботодавець зобов’язаний за свої кошти забезпечити фінансування та організувати проведення попереднього (під час прийняття на роботу) і періодичних (протягом трудової діяльності) медичних оглядів працівників, зайнятих на важких роботах, роботах зі шкідливими чи небезпечними умовами праці або таких, де є потреба у професійному доборі, щорічного обов’язкового медичного огляду осіб віком до 21 року. За результатами періодичних медичних оглядів у разі потреби роботодавець повинен забезпечити проведення відповідних оздоровчих заходів.

Журнал реєстрації перевірок
Для довідок: 0 (800) 219-977

Також головна державна інспекторка акцентувала увагу на проведенні атестації робочих місць за умовами праці підприємства.

За результатами зустрічі прийнято рішення про важливість дотримання в процесі трудової діяльності вимог гігієни та охорони праці.

Телефонна консультація з охорони праці і пожежної безпеки
Для довідок: 0 (800) 219-977 • E-mail: podpiska@mediapro.com.ua

Джерело: Управління Держпраці

Посібник «Організація охорони праці від А до Я Покроковий алгоритм дій, підводні камені, рекомендації експерта»

Матеріали до теми


Чи можуть «домашні» вітрогенератори стати альтернативою сонячним панелям взимку
Які є плюси та мінуси в «енергії вітру» Третій рік поспіль українці активно закуповують сонячні панелі. Але їх продуктивність взимку ...