...

Не лише лікарі: названі професії з найвищим ризиком смерті від коронавірусу


Не лише лікарі: названі професії з найвищим ризиком смерті від коронавірусу

Тяжкість COVID-19 залежить, зокрема, від того, яке вірусне навантаження отримав інфікований. Саме з цієї причини у медичних працівників найвища ймовірність летального результату.

Вчені Інституту глобальних медичних наук Каліфорнійського університету назвали професії з найвищим ризиком смерті від COVID-19.

Так, найбільш вразливою групою після медиків, виявилися працівники харчових підприємств і сільського господарства. У порівнянні зі звичайним рівнем смертності, у них цей показник зріс на 39 відсотків. Далі йдуть працівники сфери транспорту і логістики. Серед них рівень смертності зріс на 28 відсотків.

До третьої групи увійшли люди, які працюють на виробничих підприємствах — 27 відсотків, а також фахівці обробної промисловості. Зростання смертності серед них зросло на 23 відсотки.

Такі дані вдалося отримати при аналізі анкетних даних хворих на COVID-19 в Каліфорнії з березня по жовтень 2020 року. Всього за цей період рівень смертності населення в досліджуваному регіоні піднявся на 22 відсотки.

Дослідження ще не пройшло експертну оцінку, але отримані результати, як вважають його автори, допоможуть краще організувати безпеку на робочому місці.

Джерело: Korrespondent

Матеріали до теми


Дотриманні вимог безпечної експлуатації вантажопідіймальних кранів
З метою зменшення виробничого травматизму під час експлуатації вантажопідіймальних кранів, підіймальних пристроїв і відповідного обладнання, слід дотримуватися правил охорони праці. ...
Безпека праці під час аварійного відключення світла
Головним державним інспектором відділу нагляду з питань безпеки праці північного напрямку управління інспекційної діяльності у Донецькій області Східного міжрегіонального управління ...