Тяжкість COVID-19 залежить, зокрема, від того, яке вірусне навантаження отримав інфікований. Саме з цієї причини у медичних працівників найвища ймовірність летального результату.
Вчені Інституту глобальних медичних наук Каліфорнійського університету назвали професії з найвищим ризиком смерті від COVID-19.
Так, найбільш вразливою групою після медиків, виявилися працівники харчових підприємств і сільського господарства. У порівнянні зі звичайним рівнем смертності, у них цей показник зріс на 39 відсотків. Далі йдуть працівники сфери транспорту і логістики. Серед них рівень смертності зріс на 28 відсотків.
До третьої групи увійшли люди, які працюють на виробничих підприємствах — 27 відсотків, а також фахівці обробної промисловості. Зростання смертності серед них зросло на 23 відсотки.
Такі дані вдалося отримати при аналізі анкетних даних хворих на COVID-19 в Каліфорнії з березня по жовтень 2020 року. Всього за цей період рівень смертності населення в досліджуваному регіоні піднявся на 22 відсотки.
Дослідження ще не пройшло експертну оцінку, але отримані результати, як вважають його автори, допоможуть краще організувати безпеку на робочому місці.
Джерело: Korrespondent