На Буковині відкрили вже два центри ментального здоров’я


На Буковині відкрили вже два центри ментального здоров’я

У Чернівецькій області від початку цього року відкрили вже два центри ментального здоров’я. Ще два можуть запрацювати найближчим часом.

Про це розповіла директорка департаменту охорони здоров’я Чернівецької ОВА Наталія Свестун.

«У Чернівцях нещодавно у співпраці з українсько-швейцарським проєктом «Психічне здоров’я для України» (MH4U) на базі поліклініки №1 відкрили центр психічного здоров’я. Також один вже працює у Глибоцькій громаді. Крім того, у найближчих планах відкриття ще одного подібного центру на базі поліклініки № 2 у Чернівцях і в місті Кіцмань», — розповіла пані Свестун.

Читайте також: Як зрозуміти, що ви емоційно виснажені

За словами чиновниці, такі центри ментального здоров’я у закладах первинної медичної допомоги є вкрай необхідними по всій території області. І завданням департаменту охорони здоров’я Чернівецької ОВА буде подальше сприяння у наданні психологічної допомоги.

 

Читайте також: Здоров’я: що робити, коли немає часу на відпочинок

Джерело: Укрінформ

Корпоративні тренінги з домедичної допомоги

Матеріали до теми


Зберегти ментальне здоров’я і не кинути роботу: як журналісти протистоять вікарній травмі й що радять психотерапевти
Що допоможе опанувати негативні емоції і стани після роботи над складним матеріалом Українські журналісти щодня висвітлюють страшні події війни та ...
Біозахист та біобезпека: Україна перейматиме підходи до впровадження системи «єдиного здоров’я» за британською моделлю
Профілактика інфекційних хвороб з урахуванням епідситуації та прогнозів на основі комплексного підходу — «єдине здоров’я» — передбачена Стратегією забезпечення біологічної ...