Електронна система безперервного професійного розвитку працівників сфери охорони здоровʼя


Електронна система безперервного професійного розвитку працівників сфери охорони здоровʼя

Безперервний професійний розвиток працівників сфери охорони здоров’я є однією із передумов забезпечення якості та ефективності медичної допомоги. МОЗ України за сприяння проєкту USAID «Підтримка реформи охорони здоров’я» запустило електронну систему забезпечення безперервного професійного розвитку (далі – БПР) працівників сфери охорони здоров’я.

Електронне рішення дозволить спростити реєстрацію провайдерів і заходів БПР. Воно також зробить швидким та прозорим процес звітності за результатами проведених заходів. Підписання договорів про послуги в електронному вигляді, захищеність даних, наявність електронного кабінету – все це переваги використання електронної системи забезпечення БПР.

 

Відтепер на сайті Центру тестування при МОЗ функціонують кнопки для входу до електронної системи. Система запущена на виконання наказу МОЗ України від 20.02.2024 № 281 «Про затвердження Порядку функціонування електронної системи забезпечення безперервного професійного розвитку працівників сфери охорони здоров’я».

Читайте також: Санітарні норми виробничих приміщень: вказівки лікаря з гігієни праці щодо роботи в спеку

Згідно з наказом, провайдерам заходів БПР потрібно пройти перереєстрацію в електронній системі забезпечення безперервного професійного розвитку працівників сфери охорони здоров’я. До 26 червня ц. р. триватиме перехідний період, а надалі реєстрація відбуватиметься виключно у новій електронній системі БПР.

Для комфортного користування системою провайдерам заходів БПР запропоновані гайд та відеоінструкції про реєстрацію, звітування щодо її проведення, подання апеляції у разі відмови у реєстрації.

«Ми робимо зручнішою та простішою сьогоднішню систему реєстрації провайдерів БПР та спрощуємо процеси, щоб вони були більш прозорими. Також проводимо постійні консультації зі стейкхолдерами, щоб рухатися в єдиному векторі та мати постійний діалог щодо впровадження змін», – наголосила заступник Міністра охорони здоров’я з питань цифрового розвитку Марія Карчевич.

Читайте також: Хто може надавати першу психологічну допомогу на робочому місці?

Участь у заходах БПР та систематичне навчання працівників сфери охорони здоров’я є необхідними для підтримки відповідного рівня фаховості, розвитку нових навичок і компетенцій, що є вагомим внеском у поліпшення якості медичних послуг громадянам.

 

Джерело: Урядовий Портал


ДОМЕДИЧНА ДОПОМОГА: як зберегти життя/здоров’я потерпілого + практичний кейс про правила в умовах бойових дій

ДОМЕДИЧНА ДОПОМОГА: як зберегти життя/здоров’я потерпілого + практичний кейс про правила в умовах бойових дій

Спецвипуск № 1, 2023

  • Як діяти в разі виникнення забоїв, переломів, кровотеч, опіків, уражень електричним струмом
  • Як допомогти пораненим під час збройних протистоянь та транспортуванні їх в укриття
  • Багато іншого про дії при виникненні загрозливих станів для життя

Замовити

0 (800) 219-977

Матеріали до теми


Електронний документообіг в охороні праці: нові інструменти для роботодавців у часи війни
В умовах війни особливого значення для роботодавців набувають нові інструменти, що дають можливість, у тому числі, віддалено ухвалювати необхідні рішення ...
Переваги електронного документообігу в системі управління охороною праці
Порядок впровадження електронного документообігу в системі управління охороною праці (наказ Мінекономіки від 28 жовтня 2021 № 39-21) пропонує інноваційні рішення ...
Як створити електронний документообіг в системі управління охороною праці?
В умовах війни особливого значення для роботодавців набувають нові інструменти, що дають можливість, зокрема віддалено, ухвалювати необхідні рішення з урахуванням ...