Держенергонаглядом перевірено готовність теплових господарств до роботи в опалювальний період


Держенергонаглядом перевірено готовність теплових господарств до роботи в опалювальний період

Наразі фахівці територіальних органів Держенергонагляду, за зверненнями суб’єктів господарювання, оцінили стан готовності до роботи в осінньо-зимовий період понад тисячі енергетичних об’єктів. А саме: джерел теплової енергії з приєднаними до них тепловими мережами, систем теплоспоживання, зокрема соціально важливих споживачів (закладів охорони здоров’я, освіти та дошкільної освіти), що користуються системами централізованого теплопостачання.

За результатами оглядів зафіксовано 1 508 зауважень щодо порушень вимог чинних норм і правил у сфері теплопостачання. Керівникам суб’єктів господарювання надано рекомендації з переліком невідкладних заходів, виконання яких на контролі Держенергонагляду.

Читайте також: Куди рухається сонячна енергетика в Україні та світі. Які можливості в цій сфері існують для бізнесу

Також теплогенерувальними, теплотранспортувальними та теплопостачальними організаціями на сьогодні проведено гідравлічні випробування на 4,3 тис. км теплових мереж (у двотрубному обчисленні). Водночас соціально важливими споживачами теплової енергії гідропневматичне промивання систем опалення проведено на близько 3,5 тисячі об’єктах.

Нагадаємо, що за координації Міненерго сьогодні триває масштабна ремонтна кампанія на енергетичних об’єктах, пошкоджених внаслідок ворожих атак. Також теплопостачальні організації та влада всіх рівнів активно готують теплові господарства до роботи взимку та вживають усіх можливих заходів, які дозволять забезпечити стабільне проходження опалювального періоду.

Читайте також: Охорона праці: правила експлуатації електроустановок

Джерело: Державна інспекція енергетичного нагляду України

Розроблення документів із цивільного захисту

Матеріали до теми


Продавцям ручного електроінструмента: поради від Держпраці
Інспектори відділу ринкового нагляду Північно-Східного міжрегіонального управління Держпраці акцентують увагу на тому, що відповідальність продавців ручного електроінструмента не закінчується лише ...
Держенергонагляд контролює вчасне та належне виконання робіт з розчищення трас
Держенергонагляд продовжує оцінювати виконання операторами системи розподілу (ОСР) робіт з розчищення трас повітряних ліній електропередачі 0,4-110 (150) кВ (ПЛ) та ...