Дбаємо про здоровий клімат на робочому місці


Дбаємо про здоровий клімат на робочому місці

Перш ніж розробляти письмову політику психосоціальної підтримки на робочому місці, варто проаналізувати ситуацію щодо наявних на підприємстві або в цій галузі політик, програм, кодексів поведінки, положень у колективних договорах та угодах із питань підтримки працівників.

Аналіз ситуації покаже, чи варто розробляти окрему політику, чи може достатньо буде доповнити наявну програму підтримки співробітників.

Окрім цього, аналіз ситуації може включати анонімне опитування персоналу щодо наявних психосоціальних потреб та оцінювання рівня стресу.

На цьому етапі також формується комітет або координаційний відділ, який буде розробляти політику, впроваджувати програму заходів, підтримувати регулярну та прозору комунікацію, оцінювати результати.

Розроблення документів з пожежної безпеки
Індивідуальний підхід • Стислі строки виконання • Доступна ціна
0 (800) 219-977 • E-mail: podpiska@mediapro.com.ua

П’ять рекомендацій для створення здорового клімату в колективі:

  1. Відкрите спілкування: заохочуйте чесний обмін думками без страху негативних наслідків.
  2. Взаємоповага: поважайте особистість кожного працівника, визнаючи їхній внесок та унікальність.
  3. Підтримка та взаємодопомога: створюйте атмосферу, де працівники можуть покладатися один на одного у важкі моменти.
  4. Гнучкість та баланс: забезпечуйте робоче середовище, яке підтримує баланс між роботою та особистим життям.
  5. Сприяння розвитку: інвестуйте у професійний розвиток працівників, що допомагає зміцнити довіру та мотивацію.

Серія інформаційних матеріалів із питань психосоціальної підтримки на робочому місці у воєнний і післявоєнний час: https://www.pratsia.in.ua/ilo/psykhosotsialna-pidtrymka-na-roboti.html

Комплект стендів “Пожежна безпека поза навчальним закладом, засоби пожежогасіння, пожежна безпека у навчальному закладі, під час пожежі”
Для довідок: 0 (800) 219-977 • E-mail: podpiska@mediapro.com.ua

! На виробництві кожен працівник має дбати не лише про свою безпеку, а й про безпеку колег. Це означає дотримання вимог охорони праці, правильне використання обладнання та виконання робочих завдань відповідно до встановлених правил.

Спільна відповідальність за безпеку створює надійне та безпечне середовище для всіх працівників, знижуючи ризик нещасних випадків.

 

Раніше писали:

Джерело: Північно-Східне міжрегіональне управління Державної служби з питань праці

Практикум «Пожежна безпека і цивільний захист на обʼєктах з масовим перебуванням людей на прикладі медичних та освітніх установ»

Матеріали до теми


У чому саме полягає ефективний метод управління безпекою та охороною праці
Типове положення про порядок проведення навчання і перевірки знань з питань охорони праці (НПАОП 0.00-4.12-05), затверджене наказом Державного комітету України ...
Особиста медична книжка працівника: що потрібно знати працівникам і роботодавцям
Працівники окремих професій, виробництв та організацій зобов’язані мати особисту медичну книжку. З’ясуємо, для кого саме такі вимоги визначено та що ...
Про роботи піротехнічних підрозділів (станом на 18.10.2024)
Підрозділами ДСНС протягом доби здійснено 207 виїздів на ліквідацію наслідків обстрілів окупантами населених пунктів та об’єктів інфраструктури, ліквідовано 6 пожеж, ...