...

Чи дозволяється виконувати роботи в діючих електроустановках з усунення несправностей устаткування без оформлення наряд-допуску?


Чи дозволяється виконувати роботи в діючих електроустановках з усунення несправностей устаткування без оформлення наряд-допуску?

Усі роботи, які проводяться в електроустановках, що не вимагають оформлення наряду, виконуються:

  • за розпорядженнями осіб, уповноважених на це відповідно до пункту 3.2.2 Правил безпечної експлуатації електроустановок споживачів, з попереднім оформленням у журналі обліку робіт за нарядами і розпорядженнями або в оперативному журналі;
  • в порядку поточної експлуатації.

Організаційними заходами, якими досягається безпека робіт в електроустановках, у тому числі, є затвердження переліку робіт, що виконуються за розпорядженнями і в порядку поточної експлуатації.

Також згідно з Правилами безпечної експлуатації електроустановок споживачів у виняткових випадках короткочасні роботи, що не терплять зволікань, з усунення несправностей устаткування, які можуть призвести до аварії, допускається виконувати без наряду — за розпорядженням із записом в оперативний журнал.

В усіх випадках під час робіт мають виконуватися всі організаційно-технічні заходи, що убезпечують працівників під час робіт.

Джерело: Управління Держпраці

Матеріали до теми


Дотриманні вимог безпечної експлуатації вантажопідіймальних кранів
З метою зменшення виробничого травматизму під час експлуатації вантажопідіймальних кранів, підіймальних пристроїв і відповідного обладнання, слід дотримуватися правил охорони праці. ...
Безпека праці під час аварійного відключення світла
Головним державним інспектором відділу нагляду з питань безпеки праці північного напрямку управління інспекційної діяльності у Донецькій області Східного міжрегіонального управління ...